Къща Музей Никола Вапцаров град Банско
Н.Й.Вапцаров (1909-1942 г.). Къщата, в която поетът Н. Й. Вапцаров е живял със семейството си от 1912 г. е превърната в музей и е открита за посещение на 2 юли 1953 г. Музеят разполага с готови беседи чрез видеоматериал на английски, немски, френски и руски език. Къщата-музей е обединена в един комплекс с Дома на изкуствата и поезията.
Още
Парк за танцуващи мечки гр.Белица
Парк за танцуващи мечки е минирезерват за реадаптация на бивши питомци на цигани-мечкари, разположен в Рила планина над град Белица, област Благоевград. Проектът стартира през май 1999 г , като първите му обитатели постъпват през 2000. Паркът за танцуващи мечки се финансира от Фондация „Четири лапи“.
Още
Исторически Музей Разлог - Парапунова къща гр.Разлог
Официално музеят отваря врати през в 1957 г. като Къща - музей "Никола Парапунов". Музейното дело в Разлог води началото си от 1954 г. През 1985 г. Елиза и Иларион Астинови даряват собствената си къща - "Астинова къща", която е в съседство на музея и също е обявена за архитектурна реликва.
Още
Църква "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат" с.Добърско
Църквата "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат" е построена през 1614 година от будни и заможни добърчани. Храмът е изграден като трикорабна базилика от дялан камък, хоросан и на места малко тухли.
Още

Валутни курсове

  • 1.95583