Италианският премиер Силвио Берлускони подаде оставка
13.11.2011 - В 21.10 ч. местно време премиерът на Италия Силвио Берлускони пристига в президентския дворец за среща с президента на републиката Джорджо Наполитано, за да върне мандата си. Италианските сили за сигурност едва удържат тълпата от над хиляда души, събрала се пред президентския дворец в Рим, скандирайки "Оставка" (dimissioni).
Още
Израел се готви за военен удар срещу Иран
06.11.2011 - "Разузнавателните служби в световен мащаб, следяд Иран, като са обезпокоени и оказват натиск на техните лидери да предупредят, че Иран е на път да се сдобие с опасно ядрено оръжие", заявява Шимон Перес пред израелската телевизия.
Още
Статуята на свободата стана на 125 години
29.10.2011 - Универсален символ на свободата, статуята на скулптора Фредерик Огюст Бартолди е близка до сърцето на милиони имигранти. В продължение на десетилетия тя беше първата гледка от САЩ за новодошлите след изнурителното пътуване през Атлантическия океан.
Още
Муамар Кадафи е мъртъв
20.10.2011 - Сваленият от власт през август либийски лидер Муамар Кадафи е починал от раните, които е получил при залавянето си близо до Сирт днес. Либийският премиер Махмуд Джибрил обяви в Триполи, че Муамар Кадафи е мъртъв. По-рано бе съобщено, че бившият лидер е бил пленен и ранен в двата крака.
Още
ОЛАФ изрази загриженост за малкото издадени присъди у нас
19.10.2011 - Страната ни остава на първо място сред другите членките на ЕС с 81 водени разследвания и други сходни действия до края на 2010 г. по случаи със съмнения за злоупотреби с европари. Общо 61 от разследваните случаи за измами в България са в областта на земеделието, сочи криминалната статистика на ОЛАФ.
Още
Муамар Кадафи да бъде убит или заловен искат САЩ
19.10.2011 - Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна вчера на необявено предварително посещение в Триполи. Тя кацна за еднодневна визита в либийската столица на борда на американски военен самолет, излетял от Малта. „Горда съм да застана тук на земята на свободна Либия”, обяви Клинтън по време на срещата си с временния премиер Махмуд Джибрил.
Още
Недоволните призовават - Да се обединим за глобални промени
15.10.2001 - От Америка до Азия, от Африка към Европа, хората се надигат, за да търсят правата си и искат истинска демокрация. ''Сега е време за всички нас да се присъединим към световен мирен протест. Водещите сили работят в полза само за себе си, игнорирайки волята на мнозинството, на човечеството и околната среда.
Още

Валутни курсове

  • 1.95583