Недовършена феска на Леонардо да Винчи
14.03.2012 - Следите били открити с помощта на микрокамери, които били прокарани през фреска на Дрождо Васари, украсяваща една от основните зали на Палацо Векио, кметството на Флоренция.
Още
Google принуждава разработчици да плащат чрез Google Wallet
14.03.2012 - Приложенията , които искат да заобиколят Google Wallet, от доста време насам биват премахвани от Google. Смята се, че сега Google се опитва да наложи спазването на условията за ползване за разработчиците, поради фактът, че преди сайтът е боравил по-небрежно
Още
Промени в рецептите на Coca-Cola и Pepsi
12.03.2012 - Любимите ни газирани напитки Coca Cola и Pepsi ще променят рецептите си, за да избегнат поставянето на предупредителен знак върху продуктите си за повишен риск от рак. Това се налага заради нов закон в Калифорния.
Още
Русия и Китай спряха резолюцията на ООН за Сирия
05.02.2012 - Русия и Китай наложиха вето на подкрепената от западноевропейските и арабските страни резолюция на ООН. Съветът за сигурност на ООН се събра в късния следобед в Ню Йорк след като сутринта светът се събуди с новината, че силите за сигурност на Асад са убили поне 200 души в глад Хомс.
Още
2012 - Начало на Трета Световна война
Известната българска пророчица Ванга (Вангелия Гущерова) стана известна със своите сбъднали се предсказания за световните бедствия. Като причина пророчицата посочила, че през 2012 г. ще има опит за атентат срещу президентите на четири държави. Болница на надеждата
Още
Световната икономика навлиза в нова трудна фаза
29.11.2011 - Президентът на Барак Обама, президентът на ЕС Херман Ван Ромпой и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу изразиха подкрепа за усилията на САЩ и Европейския съюз за преодоляване на дълговата криза, която може опасно да дестабилизира глобалната икономика.
Още
Северна Белгия ще внася роми от България и Румъния
18.11.2011 - Властите в северна Белгия имат план за интеграция на ромите от Източна Европа. Планът обхваща област Фландрия и Брюксел, като се развива в няколко основни посоки - бързо осигуряване на работа на циганите, убеждаването им да започнат езикови курсове по холандски, въвеждането в училище на децата им и кампания за разясняване на обществото как да живее с това малцинство.
Още

Валутни курсове

  • 1.95583