Първи пряк редовен път до Антарктида
Първи в историята на гражданската авиация пряк редовен полет до Антарктида. Полетите ще се извършват веднъж седмично в неделя от терминал F със самолети Boeing 777-300ER с междинно кацане на летището в Кейптаун
Още
Google извади най-евтиният таблет Android
В най-скоро време марки като Samsung и Asustek ще се захранват от системата Android. Според специалисти е сферата, целта на Google е да конкурира потребителската ниша в таблетите, завладяна от устройства iPad и Kindle.
Още
 На 30 април ще бъде изстрелян първият частен космически кораб
Изстрелване на първия частен космически кораб Dragon на компанията SpaceX към Международната космическа станция. Руските кораби Союз станаха единствените средства за транспорт на хора до МКС, след като полетите на американските совалки бяха прекратени. От 2006 г. НАСА осъществява програмата Commercial Orbital Transportation Services (COTS).
Още
Непознат за науката първобитен човек бе открит в Китай
Остански на неизвестен досега доисторически човек, бяха открити в Китай. Според учените, възрастта им е между 11 и 14 хиляди години. По това време предците на съвременния човек вече са се разселили по целия свят.
Още
Разследване с изтичането на важни документи от Ватиканът в медиите
Ватиканът обяви криминално разследване на изтичащи документи от високите етажи на Светия престол. По заповед на папа Бенедикт Шестнадесети ще бъде образувана "високопоставена комисия". Голям брой деликатни документи, включително лични писма до папата ...
Още
Учени от Русия и Южна Корея ще клонират мамут.
Руски и Корейски учени ще направят опит да клонират космат мамут, който се знае, че е живял на Земята преди повече от 10 000 г. Eмбриони с ДНК на мамут могат да бъдат създадени чрез замяна на ядрото в яйцеклетки на слоница с ядро, взето от соматични клетки на мамут и да бъдат поставени в утроба на слоница, която да роди малките, допълни изследователят.
Още
Вълшебно огледало пробва дрехи вместо клиентите
17.03.2012 - Магическото огледало, което пробва дрехи вместо клиенти е направено с цел намаляване на стреса от пазаруването и изваждане на потребителите от интернет, съобщи ръководството на популярния британски мол.
Още

Валутни курсове

  • 1.95583