Европа иска нови правила за отнемане на имущество в България
15.03.2012 - Мерките за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, не засягат Швейцария, която е извън ЕС. Това заяви на пресконференция еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом в отговор на въпрос.
Още
Въвеждат задължителни планове за зеленината в градовете
10.03.2012 - Ако новият закон за ландшафта, внесен от Румен Иванов (ГЕРБ) бъде одобрен от парламента, се предвижда въвеждането и задължителното изпълнение на ландшафтноустройствени планове...
Още
Първанов настоява благотворителните SMS-и да не се облагат с данък
10.03.2012, гр.Плевен - Категорично против облагането с данък на даренията със SMS-и се обяви бившия президент Георги Първанов по време на посещението си в Плевен в петък - част от обиколката му в страната за срещи с областни партийни лидери и симпатизанти.
Още
Българите все по-рядко си купуват обувки и дрехи
10.03.2012 - Оборотът на търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия е спаднал и на годишна, и на месечна база. В почти всички икономически дейности има месечен спад на оборота. Най-потърпевша е търговията на дребно с текстил, облекло, кожени изделия и обувки – с 13,2%.
Още
Цената на хляба се вдига заради скъпия ток
09.03.2012 - Министър Мирослав Найденов лично обяви за решението на немската компания по време на дискусията за създаването на хранителна банка у нас. Премиерът Бойко Борисов е напълно съгласен у нас да има действаща хранителна банка, каза аграрният министър.
Още
Септември ще даде начало на промени в синята зона
07.03.2012 - От 1 септември 2012г. в София влизат в сила промени за реда и ползването на паркингите Синя зона, заяви кметът на града Йорданка Фандъкова, като подчерта, че повишаването на цената за час престой няма за цел събиране на пари, а да се ограничи влизането в центъра на София и да се стимулират хората да ползват градски транспорт.
Още
Ще се посребят ли златните яйца отново?
Обновена на 10 Март 2012 - Производителите на яйца промениха решението си, което преди няколко дни беше друго. Те дадоха обещание на Мирослав Найденов - министъра на земеделието и храните, че ще смъкнат цените на ‘’златните яйца’’.
Още

Валутни курсове

  • 1.95583