Romain Jerome - часовници с несравним лукс

Часовниците  Romain Jerome са изработени от останки на потъналият кораб Титаник

20 Март, 2012, Публикации-Коментари

Romain Jerome часовници. Според производителя по качество, цени и авторитет Romain Jerome Titanic-DNA се нарежда сред ред други луксозни марки като Rolex, Seiko, Movado, Rado, Geneva, CASIO, NAUTICA, Timex, KENNETH COLE, Omega, Citizen, Jules Jurgensen, Nixon, Timex, Tissot, Dolce & Gabbana, Diesel, Pierre Cardin, Rotary. Иначе изобилието на пазара предлага и много други марки, които дори и по-евтини не отстъпват на своите оригинални братя. По-известни са: Alias Kim, LAVA, GAI MATTIOLO, SINOBI, OHSEN, Akribos, AK-Homme, WINNER, Adee Kaye, Aquaswiss, Suunto, Michael Kors, Jules Jurgensen, Adee Kaye, Armitron.

 

romain jerome watches Часовници, изработени от останки на Титаник © снимка: Selo-Banya.com

Уникални и луксозни часовници изработва швейцарската компания за часовници Romain Jerome SA – Switzerland. Металът от който са изработени уникалните артикули е с историческо минало. Добит е от легендарният потънал през 1912г. кораб Титаник. По време на годишното изложение за бижута и маркови часовници "Baselworld“ Швейцария в град Базел, компанията е представила новаторската си колекция Titanic-DNA ( Титаник ДНК ), като една от най-ексклузивните и най-интересни серии часовници.

Новите часовници са скъпи и недоспътни поради своята цена, заяви изпълнителният директор на компанията Айвън Арпа, която се надява на продажби на лимитираните часовници. Цената на часовниците е няколко хиляди долара, затова много малко клиенти могат да се сдобият с такива.

Изпълнителният директор допълни, че компанията им предлага историята на часовниците, която много богаташи не знаят, когато си купуват скъпите артикули.

Останките на легендарния Титаник, потънал след сблъсък с айсберг по време на първото си и последно  пътуване, се съхраняват вече повече от 10 години, но много от тях са били извадени по време на по-ранни експедиции.

Швейцарската компания Romain Jerome са закупили парче от корпуса на кораба с тегло около 1,5 кг, което е било извадено през 1991 година, но продавачът е неизвестен. Harland and Wolff, които са разработили и построили кораба Титаник, са сертифицирали метала като автентичен и уникален.

Реалната цена на уникалните часовници е между 7 800 и 173 100 щатски долара. За да ги изработи, швейцарската бижутерийна компания е създала сплав от материала от Титаник и стомана, ползвана от Harland and Wolff за направата на копие на морския съд.

Златни, платинени и стоманени артикули имат черни циферблати, покрити с лак. Часовника е направен и от въглища, извадени от мястото на потъването на кораба, които въглища се продават от щатската компания RMS Titanic Inc. Според изпълнителния директор Арпа, самата комбинация на нови материали и стари материали с историческа стойност, придават  на часовниците усещане за съживяване, вместо да се асоциира със смъртта на 1 500 души, загинали на кораба.

Компанията за часовници и бижута смята да произведе 2012 часовника Romain Jerome, защото през 2 012 ще се отбележат 100 години от потъването на Титаник. Арпа допълни,  че следващата година ще пуснат нова серия в чест на известна легенда, но не уточнил коя. Той твърди, че за да наложиш нова марка, трябва да предложиш нещо различно, което ще привлече интерес.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583