Пътешествие с яхта

Препоръки за успешно пътуване и невероятно прекарване на вашата почивка в прохладната прегръдка на морето

Последно редактирана: 16 Април, 2012, Guest post

Дали някога сте се замисляли кое може да е най-невероятното и незабравимо преживяване, което може да ви се случи? Мислили ли сте да замените мързеливите слънчеви бани на морския плаж с нещо по-различно и атрактивно за сезона? Със сигурност съществуват човешки емоции, които досега не сте изпитвали.

Пътешествие яхта Beneteau First 45f5 Невероятната ветроходна яхта Beneteau First 45f5 в открито море © снимка: Selo-Banya.com

Става дума за доста по-различна и интересна за цялото ви семейство почивка, а именно едно атрактивно пътуване с яхта. Уверявам ви това наистина е едно страхотно изживяване за всеки човек. По време на пътешествието на яхтата всеки намира своите интересни занимания, за да се забавлява и да запамети емоционалното пътуване. Децата ще изследват непознати водни басейни, ще търсят неоткрити съкровища, ще се превъплатят в ролята на известният мореплавател Робинзон Крузо! Малко по-голямите от тях батковци и каки ще почувстват различната свобода на необятната морска шир, ще изпитат удоволствие от лудата надпревара с вятъра, ще се учат да управляват ветроходна яхта, ще карат водни ски или сърф, а онези които не обичат "екшъна" спокойно ще се препичат на палубата. Що се отнася до най-възрастните освен да се радват на забавлението на децата си, блажено ще си почиват в прегръдката на морските вълни, ще се наслаждават на спокойствието, далеч от ежедневните грижи и стрес.

Със сигурност мога да кажа, че ако изберете този начин за вашата следваща почивка, не само че няма да съжалявате, но и ще искате да се върнете на яхтата отново за следващото си пътуване! Ако наистина сте мислили вече за такава ваканция и дори сте на път да съберете багажа си и да отпътувате, то преди да се насочите към Черноморското крайбрежие, наистина би било добре да знаете някои неща за мореплаването. Задължително е, преди да се впуснете в такова приключение, да се подготвите, да изберете подходящият за вас плавателен съд, да определите маршрут на пътуването си, да обсъдите възможностите на вашият семеен бюджет и още куп други важни неща.

До сега не сте плавали с яхта?

До сега не сте плавали с яхта?

Ако до сега не сте плавали с яхта и нямате никакъв опит, със сигурност ще имате нужда от опитен водач-капитан, който отговорно да поеме управлението на яхтата по вълните, за да може вие спокойно да се насладите на вълнуващото пътешествие. За вас е важно да планирате добре маршрута и местата, които желаете да посетите, според предпочитанията си.

Яхтите са специално построени и оборудвани за яхт-круизни чартъри, предлагат на своите гости максимални удобства и комфорт, всичко необходимо за нормален живот далеч от брега. Някои яхти наистина не отстъпват по нищо на домашният уют и удобства, на които сте свикнали. Една такава яхта е Beneteau First 45F5.

Ветроходна яхта Beneteau First 45F5

Beneteau First 45F5 е страхотна комфортна яхта. Това е уникална ветроходна яхта, която в повечето случаи се изработва изцяло ръчно. Известният яхт-дизайнер Bruce Farr проектира специално всички лодки Beneteau в стил Pininfarina. Повече може да научите на фирменият сайт на компанията Farr Yacht Design, Ltd. - www.farrdesign.com. Моделът 45F5 е първият от серията ветроходни яхти Beneteau First, която се изявява с невероятен дизайн, много стабилност и изключително здрава конструкция.

Beneteau First 45F5 има на борда си просторни и светли яхт-каюти с двойни легла, широка кухня с готварска печка на газ, удобна трапезария с въртяща се маса, електрически хладилник с ледогенератор, всички необходими съоръжения и помещения за съхраняване на хранителни продукти и лични вещи, санитарен възел с баня и електрическа тоалетна, и много др.

Beneteau First 45F5 е предимно втроходна яхта, но въпреки това е оборудвана с мощен двигател Perkins Prima M60 и допълнителен двигател 2.40m TOHATSU 3.5hp извън борда за по-лесно маневриране на яхтата в пристанищни условия. Дължината на яхтата е 14 метра, а ширината 4,25 м. Тази невероятна лодка разполага с воден резервоар от 650 литра, а резервоара за гориво побира своите 160 литра, което е абсолютно достатъчно за едно дълго пътуване.

Какво не трябва да забравяте?

Какво друго трябва да знаете и да вземете със себе си, преди да потеглите на мечтаното пътуване

Ако сте готови за своят яхтен круиз трябва да подготвите добре необходимите лични вещи, които със сигурност ще ви потрябват по време на плаването. Яхта като Beneteau First 45F5 предлага оборудване за всичко необходимо, но не забравяйте неща, които спадат към личните вещи.

Направете си предварителен списък

Предлагам ви предварителен списък

 

Документи, които не трябва да забравяте:
 • • пари, кредитни карти 
 • • ваучер, договор, фактури за плавателният съд 
 • • лична карта, задграничен паспорт, шофьорска книжка, медицинска застраховка 
 • • документи от рода на риболовен билет, разрешително за гмуркане и др.
Лични вещи, препоръчителни преди отплаване:
 • • слънчеви очила, шапка с козирка за защита от слънце, слънцезащитха козметика 
 • • леки корабни обувки, спортни обувки, резервни обувки 
 • • дрехи за сушата, бански костюм 
 • • аксесоари за лична хигиена, хавлии за ръце и за къпане 
 • • лекарства, средства за защита от насекоми 
 • • фотоапарат, видеокамера, мобилен телефон + зарядно

"Слънчева кралица" се нарича яхтата, с която Светльо Димитров прави няколко пътешествия по света, най-дългото от които е околосветското в периода 2002 - 2005 г. "Чрез морето и яхтата успях да прогледна за много неща - за приятелите, света, ценностите, за това, че човек трябва да се съобразява с природата", са думите на Светльо.

Яхты для продажи


Guest post provided by: JENSEN J. ANDERS (обяви яхти и лодки)

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

 • 1.95583