Apple представя новият iPad на българския пазар

На 23 март новият iPad и 4G Интернет официално ще се появи на българския пазар

 

new iPad Apple 4g internet Новият iPad и 4G Интернет © скрииншот: Selo-Banya.com  

Седмица по-късно, след пускането на iPad на пазара в САЩ, новото устройство ще бъде пуснато и на българския пазар на 23 март, предава Асошиейтед прес, като се позова на компанията производител - Apple. Третата версия на таблета е с по-бърз процесор и по-голяма резолюция на дисплея, и поддържа широколентова мобилна мрежа 4G. Според данни на БТА, най-ниската цена на iPad в Съединените Американски Щати е 499 долара. На 23 март новият iPad ще се предлага на пазара за още 25 страни, освен в САЩ, сред кито е и България.

 

С какво е снабден новият iPad на Apple?

iPad 3 идва и като с всички продукти на Apple, предстоят трескави спорове за точните функции и спецификации на продукта и кое е слух. Поканите за официалната презентация са вече изпратени, но в момента из интернет пространството циркулират толкова слухове, че е трудно да разграничим достоверните от чистата измислица. Все още не е ясно точно какви са нововъведенията, но се очаква Siri на японски, обновена Remote App за AppleTV, а защо не и разработената, но позабравена функция “Панорама” за камерата? Надяваме се също и на по-дълъг живот на батерията с новия ъпдейт и поправка на Safari, който понякога забива на iPad Original.

За сега със сигурност се знае само за тези добавки, обявени на промо страницата на Apple и това са Retina дисплей, Safari и iCloud, много бърз Wi-Fi и 4G, Smart keyboard, отваряне на PDF, iWork, или Microsoft Office файлове. iPad мейл клиент работи с всички известни дотавчици като Google Gmail, Microsoft Exchange, Yahoo! Mail, Hotmail, и AOL. Това е само една част от огромният набор на всички нови технологии. Повече може да научите от специалната презентационна страница на Apple - The new iPad.

 

Ще има ли скоро 4G LTE мрежа в България?

4G LTE Bulgaria

Ще има ли скоро 4G LTE мрежа в България е тема, която коментира на страниците си iPad.bg - специализиран български сайт за iPad продукти. Според проучване на iPad.bg 4G LTE мрежа в България скоро май ще се появи. Авторите ха сайта твърдят, че от Мтел са заявили да очакваме скоро предлагането на тази технология, макар за момента да няма такова нещо, поне официално. Max Telecom работят с WiMAX 4G технология и ни правят предложение да се сдобием с “бисквитка”. Не е ясно дали планират преминаване към LTE. Globul не смятат, че в момента е наложително да започнат изграждането на LTE мрежа, което ги кара да се концентрират над 3G покритието си. 4G можем да очакваме от тях едва след около две години. Vivacom пък не споделят конкретни планове за реализация на 4G LTE мрежа, но заявяват, че в момента текът тестове на технологията.

Според iPad.bg изглежда, че Mtel ще са първите в България, които ще предложат 4G LTE, но към този момент няма потвърждение. Следващите може би ще са Vivacom, но това е само предположение за сега. Повече за новият iPad и 4G LTE Интернет може да прочетете на страниците на iPad.bg.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

 

Валутни курсове

  • 1.95583