Леонардо да Винчи

Експерти смятат, че са открили следи от недовършена феска на Леонардо да Винчи

 

14 Март, 2012, Новини Свят

Експерти смятат, че са открили следи от недовършена феска, която смятат за дело на италианския гении от Ренесанса - Леонардо да Винчи. Те са заявили това на специална пресконференция във Флоренция, предава АФП.

leonardo da vinci freska

Следите били открити с помощта на микрокамери, които били прокарани през фреска на Дрождо Васари, украсяваща една от основните зали на Палацо Векио (кметството на Флоренция). Следи от черна картина със същия подходкато на Джокондата, били открити от експертите, предава БГНЕС.

Професорът по история на изкуството Маурицио Серачини съобщи, че тези данни са окуражителни, и че има още много работа за вършене, за да се разреши тази мистерия. Според него, доказателствата им дават основания да смятат, че търсят на правилното място.

Следите от фреската (показваща ужаса на войната с окървавени коне) "Битката за Ангиари" от 1505 г., които Леонардо не е имал време да завърши, били изгубени към края на 16-ти век, но тя станала известна, благодарение на това, че художници като Рубенс имали време да се вдъхновят от нея и да я възпроизведат. 

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583