Google принуждава разработчиците за Android да плащат чрез Google Wallet?

Има информация, че разработчик получил електронно писмо, в което му се дава срок от 30 дни за преминаване към Google Wallet

 

Разработчик получил предупредително електронно писмо © скрииншот: Selo-Banya.com  

Разработчиците на приложения за Android ще  ползват само собствената му и доста скъпа услуга за разплащания - Google Wallet, принуди ги щатският онлайн гигант Google.

Според източници, компанията неколкократно е заплашвала разработчиците си, че ще ги изключи от преименувания на Google Play онлайн магазин (Android Market), ако използват като опция за заплащане PayPal, Zong или Boku.

Има информация, че разработчик получил електронно писмо, в което му се дава срок от 30 дни за преминаване към Google Wallet. Той твърди, че са му казали, че ще наруши условията за ползване на услугите за плащане, цитира Ройтерс Си Шен (основател и главен изпълнителен директор на мрежата за социални игри Papaya). Грешно или правилно, разработчиците трябвало да спазват тези правила.

Според Ройтерс, Google отказва да коментира материала, но компанията обаче дала обяснение на технологичният блог The Verge, според който няма промени в условията за ползване на покупко-продажбите на приложения. Както досега, Google Wallet не е задължителен за материалните активи, например за покупки от Amazon или eBay. Така Google предлага изключения за продавачите на физически и виртуални стоки, включително електронни книги.

Вероятно приложенията, които искат да заобиколят Google Wallet, от доста време насам биват премахвани от Google. Смята се, че сега Google се опитва да наложи спазването на условията за ползване за разработчиците, поради фактът, че преди сайтът е боравил по-небрежно. Може би Google  не се интересува само от  повече приходи от такси, но също така се опитва и да отвърне на платформата IOS, която дава възможност за покупки на приложения само от iTunes.

Статия: Евелина Александрова

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583