Евтин Android таблет от Google

Google ще конкурира Apple и Amazon като планува да започне производство на евтини, 7-инчови таблети

Google Android tablet Google Android © скрииншот: Selo-Banya.com

Още преди време са заговори за намереnията на световният гигант Google и известни азиатски произаводители, че са на път да започнат партньорско производство на евтин таблет. Известно време не се говореше по тази тема, но вчера тя беше публикувана отново в известни световни IT издания.

В най-скоро време марки като Samsung и Asustek  ще се захранват от системата Android. Според специалисти е сферата, целта на Google е да конкурира потребителската ниша в таблетите, завладяна от устройства iPad и Kindle.

За сега само се предполага, че нов таблет Asustek ще излезе на пазара през май 2012 и най-вероятно ще струва USD 199. Известни източници като The Wall Street Journal смеят да твърдят, той ще бъде сериозен конкурент на таблета Kindle Fire, който се произвежда по зявка на лидера Amazon.

По отношение на коментираната цена на новият таблет от Google информациите видимо се разминават. От Android and Me твърдят, че 7-инчовият таблет Nexus ще струва $149 и това звучи доста примамливо за бъдещите купувачи, като се има предвид, че прословутият Kindle Fire струва $199. IT изданието PCmag обаче се крепи на собствен източник и потвърждава, че 7-инчовият таблет на Google ще струва $199.

 

Статия: Евелина Александрова

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583