Selo-Banya.com Facebook потвърди, че технологията за разпознаване на лица е успешно внедрена вече в цял свят, като в САЩ е влязла в употреба още от декември 2010 г., с цел да предоставя автоматично тагове за снимките, качени от потребителите на социалната мрежа.

 

Facebook сканира вашето лице

Софтуерът сканира качените снимки и след това идентифицира лица от преди това тагнати снимки, които вече се съхраняват от Facebook

 

Това съобщава базираният във Великобритания експерт Греъм Клули. От Facebook казват, след тагването на ваша снимка не означава, че се съхранява или разпространява информация за вас и допълнителни ваши данни, но това не изключва съхраняване на файлове, за да се знае как изглеждате на дадена снимка, на която сте били посочени. Това разбира се гарантира, че тези файлове не могат да се използват за друга цел без ваше съгласие.

Facebook знае как изглеждате

Вашето лице се пази в архив

 

След като сте си създали профил във Фейсбук и сте качили там свои снимки наистина в базата данни на социалната мрежа се пази информация за вашето лице. Това обаче се случва само, ако някой ви е "тагнал" на снимка във вашият профил или в профила на ваш приятел. Няма място за притеснения, но ако не желаете ваши снимки да се пазят в архива на Facebook, то по-добре изключете или променете настройката в профила си за това, дали да ви отбелязват на снимки.

Как да избегнете архивирането на снимките ви

Изключване на опцията за отбелязване на снимки

 

Функцията "Предлагане на мои снимки на приятели" се намира в настройките за поверителност на информацията. Потребителите трябва да кликнат върху "Персонализиране на настройките", за да я достъпят и ако искат, да я изключат. Софтуерът сканира качените снимки и след това идентифицира лица от преди това тагнати снимки, които вече се съхраняват от Facebook.

 

 

Facebook профил Радко Александров

 

Още интересни facebook теми

 

  За или против Фейсбук-бебетата
  Опасно ли е публикуването на детски снимки в интернет

 

  Facebook - начин на живот

  Какво представлява Фейсбук ?

  Фейсбук хакери изнудват деца за пари

  Facebook трикове за Mozilla Firefox

  Facebook на помощ за изчезнали хора

  Facebook група "Село Баня"

  Facebook портал в България

 

Валутни курсове

  • 1.95583