Швейцарец на съд за 325 км/ч с Bentley Continental GT

9 октомври, 2011

28 годишен швейцарец на съд, вдигнал 325 км/ч със своето Bentley Continental с мощност 560 к.с., съобщава онлайн изданието на Neue Zuercher Zeitung.

 

Bentley Continental GT sport 500 © Снимка: autoevolution.com, Скрииншот: Selo-Banya.com  

Според полицейските органи снимката е направена с мобилен телефон на 21-ви април в 3:30 ч сутринта на кръстовище близо до Coppet. Обвиняемият бил качил снимката в профила си в известна социална мрежа, на която се виждало, че той е заснел спидометъра на арматурното табло на колата си в момент, когато скоростомерът сочел рекордните 325 км/ч. В доклада на властите пишело, че тази скорост се равнява на 90 м/сек.

Шофьорът отрекъл обвинението пред наказателните органи, като се оправдал, че не той, а негов приятел бил зад волана, когато е заснет спидометъра. Разследване на полицията обаче установило, че в момента на снимката водача на автомобила е бил сам в колата, което доказва, че той е отговорен.

Състезателят е обвинен в тежко престъпление срещу Закона за движение по пътищата в Швейцария, с което е застрашил живота на себе си и другите участници в движението, поради което ще бъде съден. В допълнение, полицията веднага е конфискувала шофьорската му книжка.

Също в Швейцария друг рекордьор беше осъден миналата седмица за превишена скорост, с която бил заснет да управлява колата си. 38 годишният швейцарец управлявал своят Мерцедес SLS AMG със скорост от 290 км/ч., за което беше осъден на глоба от 150 франка и 300 дни затвор. Утежняващо обстоятелство в този случай било, че водачът возел със себе си малко дете. Властите разкрили нарушението на закона пак с помощта на видеоклип, който бил заснет от собственика. Участие в разкритието взел и швейцарския вестник Le Matin Dimanche.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583