19 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

 

Selo-Banya.com
Роми от село Баня крадат ток - хващат ги след сигнал. РУП Разлог и служители на "ЧЕЗ" АД са установили, че в село Баня в ромската махала с помощта на кабел, четири къщи са прикачени незаконно към електропреносната мрежа на дружеството ... /статия/

Selo-Banya.com
Легенди в ските откриха зимния сезон в Банско. Освен петкратният носител на световната купа Марк Жирардели, световният шампион по спускане Валдхофер и най-големият български скиор-алпиец Петър Попангелов, на Бъндеришка поляна над Банско, присъстваха и спортният министър Свилен Нейков, мегазвездата на българския футбол и носител на Златната топка Христо Стоичков, председателят на Федерацията по ски Цеко Минев и новоизбраният кмет на Банско Георги Икономов ...  /статия/

в.Струма
Видни благоевградчани на бал събраха 19 030 лв. за мост над р.Бистрица. 19 030 лв. събраха на коледна благотворителна вечер над 150 видни благоевградчани, членове на Ротари клуб Благоевград-Център, и техни гости. Празничната вечер в ресторанта на хотел “Ален мак” бе под надслов “За чиста, зелена и достъпна околна среда”, а с набраните средства ще бъде изграден пешеходен мост между тенис кортовете и бейзболното игрище, свързващ ги с пешеходната алея за парк Бачиново.

в.Вяра
Стефан Рядков сервира в благоевградска механа. Актьорът Стефан Рядков сервира в благоевградска механа. Звездата от “Пълна лудница” влезе неочаквано в роля по време на щур купон, в епицентъра на който беше и екип на в. „Вяра”. Изненадите на вечерта започнаха още от самото начало. За високия адреналин се бе погрижил собственикът на механата Димитър Димитров-Градевеца, който припяваше на ухо на посетителите една след друга любими народни песни. После запя в дует с певицата Галя Ангелова, след което към тях се присъедини и Стефан Гърчев. Триото разигра сърцата на всички, но пръв не се сдържа проф. Васил Жечев, който грабна микрофона, а приятелката му - следовател Анелия Параулска, изви кръшна снага на хорото. Професорът , който е известен с бохемската си душа, се прояви и като галантен кавалер на дансинга. Завръзката на вечерта настъпи, след като в механата пристигна групата начело със Стефан Рядков. Актьорът, който играе на сцената на благоевградския театър в постановката “Вражалец”, бе придружаван от красивата си съпруга - плевенчанката Венера, и част от екипа на “Пълна лудница”. След приятелска прегръдка с проф. Жечев Рядков веднага се включи в купона. Той показа завидни певчески заложби и запя в трио с Митко Градевеца и Стефан Гърчев.

E79
Откриха лекоатлетическата писта в Благоевград без министър Нейков. В Благоевград тържествено беше открита лекоатлетическата писта на спортен комплекс „Пирин”, реновирана със средства от Българския спортен тотализатор съвместно с община Благоевград. Въпреки че бе запланувано спортният министър Свилен Нейков да открие ремонтираното съоръжение, той не дойде в Благоевград. На официалното събитие присъстваха зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов, изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, областният управител Костадин Хаджигаев и заместникът му Бисер Михайлов, общински съветници, спортни дейци и треньори на почти всички спортни клубове в града. Сред официалните гости беше и председателят на ОбС Даниела Савеклиева.

в.Труд
През 2012 ще се търсят се продавачи и програмисти. Продавачи, уеб дизайнери, специалисти по информационни технологии и служители в центрове за обслужване на клиенти бяха най-търсените професии през 2011 г. и ще са още по-желани от работодателите през 2012 г. Това прогнозираха мениджъри и консултанти по управление на човешки ресурси пред “Труд”. В това няма нищо чудно, защото през последните 2-3 години в България се откриват много работни места от големи търговски вериги, както и от чужди компании, изнасящи у нас дейности по обслужване на клиенти (кол центрове). Активни са и компаниите за информационни технологии. Паралелно с това в индустрията ще се засилва гладът за инженери. Компаниите обаче няма да търсят само висококвалифицирани кадри, но и работници.

в.24 часа
Воден режим от януари 2012! Още в първия месец на 2012 г. Министерството на околната среда и водите може да въведе режим на ползването на водните запаси. Причината е, че язовирите са полупразни и ако не навали много сняг до края на декември, нивото имще продължи да пада, обясни шефът на водите в екоминистерството Асен Личев. Първо ще се ограничи подаването на вода към вецовете, а ако няма достатъчен приток при снеготопенето напролет, ще има режим и за питейното водоснабдяване, обясни той. Язовир “Искър” е пълен 60%, а най-празните питейни водоеми са “Среченска бара”, откъдето черпят Враца и Монтана, и “Дяково” за Дупница и Кюстендил. В Монтана дори прибягнаха до ограничаване на потреблението през нощните часове.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583