Лондон е най-добрият град за чуждестранни инвестиции

 

Изглед от Лондон забележителности Изглед от Лондон през нощта © скрииншот: Selo-Banya.com

Според изследване проведено от KPMG и Greater Paris Investment Agency, Лондон все още води класацията за най-добрър град за чуждестранни инвестиции в света. Информацията беше оповестена от от BBC. Руската ИТАР-ТАСС пък оповести данни от свое изследване, според което Москва се класира на 8 позиция по този критерии.

Шанхай и Хонконг  заемат второто и третото място в класацията, показва проучването на Кей Пи Ем Джи и инвестиционната агенция Грейтър Перис (Greater Paris Investment Agency). С четвъртата си позиция, Сау Паулу бележи най- голям напредък, като инвестициите му през последните две години се увеличили със 160%.

Инвестициите на Москва са се увеличили с 60% и затова столицата на Русия заема 8 позиция в класирането на Кей Пи Ем Джи и Грейтър Парис. Градовете от БРИК като Бразилия, Русия, Индия и Китай също са постигнали значителен растеж на инвестициите си, а в същото време Европа преживява спад и дълговата криза я засяга сериозни. Кей Пи Ем Джи отбеляза също, че ¼  от капиталовложенията се падат на Индия и Китай.

Изпреварвайки Великобритания, Бразилия неотдавна стана 6-та по икономически разтеж икономика в света по обем на брутния вътрешен продукт. Общият й БВП възлиза на 2,5 трилиона долара, а Сау Пауло е финансовата столица на страната на футбола. Китай се оказ на второ място по икономическа сила в света, когато през 2011 г. категорично изпревари изоставащата Япония.

На първите пет града в класацията, сред които Ню Йорк е на петата позиция, се падат 50% от инвестициите в 22-та мегаполиса, обхванати от доклада на Кей Пи Ем Джи "Глобален мониторинг на инвестициите в градовете".

Статия: Евелина Александрова
С материали от статията на BBC: London is top city for investment

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583