Хилари Клинтън в София на официално посещение

Тя ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министри от кабинета

5 Февруари, 2012

 

Разговорите по време на срещата в Министерски съвет насочени към двустранното сътрудничество между САЩ и България

 

хилари клинтън официално посещение софия Хилари Клинтън в София за официално посещение © скрииншот: Selo-Banya.com  

Премиерът Б.Борисов ще се срещне с държавния секретар на САЩ

Държавният секретар на Съединените щати Хилари Клинтън каца днес по обяд в София за еднодневно официално посещение, като на летището ще бъде посрещната от външния министър Николай Младенов, по чиято покана пристига в България. Тя ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министри от кабинета.

Сред основните теми на разговорите по време на визитата на Хилари Клинтън ще бъдат двустранното сътрудничество между САЩ и България, ситуацията в региона на Северна Африка и Близкия изток, перспективата пред държавите от региона на Западните Балкани, както и енергийната сигурност.

Както вече министър Младенов насочи, двете страни вероятно ще обсъдят премахването на визовите ограничения за българи или поне понижаване на критериите, за да се случи това. Очаква се да да бъдат засегнати теми като възможностите за образователни обмени и подобряване на бизнес отношения между България и САЩ. Не се предвижда обаче да бъдат подписвани двустранни договори.

 

Тема - Енергийната сигурност и енергийни проекти

 

В темите от дневния ред ще влезе и енергийната сигурност и енергийните проекти, в които участва България. Най-вероятно ще бъде засегнато и мястото на България в новата отбранителна система на Вашингтон.

Президентът Росен Плевнелиев също ще се срещне с държавния секретар на САЩ днес на “Дондуков” 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583