Нови технологии през 2012 година, виртуални очила

Виртуални Google очила показват виртуалната реалност

Последно редактирана: 16 Април, 2012, Статии

Google очила Project Glass Така изглеждат новите Google очила © снимка: Selo-Banya.com

Нов супер проект за високотехнологични виртуални очила представиха от Google (Google очила). От компанията твърдят, че те смесват виртуалния и реалния свят в една картина, погледнато във въпросните виртуални очила. Проектът бе представен в Google+ като Project Glass. Същият клип в YouTube (Project Glass: One day...) се раздва вече на повече от 13 милиона разглеждания.

Клипът на Google показва на зрителите специалните  виртуални очила с екзотичен дизайн, на които може да се види, че отстрани са монтирани миниатюрни сензори и мини камери. Очилата са снабдени също с микрофон и слушалки, които позволяват на потребителя да използва гласови команди за достъп до интернет и отправяне на гласови команди към модерното устройство. Очилата имат опция също така да заснемат външни сцени за фотоалбум или да ги изпращат веднага в интернет, така че този който ги носи може постоянно да сърфира в мрежата, в същото време да следва GPS маршрут, да говори през приложения като Skype или Google Talk, да чете електронната си поща и всичко друго, което обикновено се прави на домашния компютър.

Разбира се тези  виртуални очила са все още в процес на разработка. От Google съобщават, че на страницата на проекта в Google+ приемат всякакви предложение и мнения, свързани с новата технология.

Вече можем да зареждаме GSM-а си безжично

Така изглежда чипът IDTP9030

IDT чип зарежда мобилни устройства Новият чип IDTP9030 на компанията IDT © снимка: Selo-Banya.com

Известната в електронния бизнес компания Integrated Device Technology (IDT) създаде нов чип, който позволява мобилни устройства да се зарежда вече безжично. Устройството е обозначено под кодовото наименование IDTP9030. Спрямо всички други опити правени до сега, този чип има редица преимущества. Най-голямото предимство е, че чипът е универсален и може да се използва не само за мобилните телефони, но също така и в плейъри, таблети, цифрови камери, безжични слушалки и др.

Устройството ще се зарежда безжично два пъти по-бързо от традиционния начин на зареждане директно в електрическата мрежа. За зареждането ще се използва специален корпус и площадка. От компанията IDT съобщават, че чипът заема близо 80% по-малко място площ за поместване на работната платка, като в същото време се отличава с 75% по-висока ефективност. Новата ехнология поддържа напрежение от 7,5 волта, което е достатъчно за дистанционно зареждане на мобилни устройства. За сега още няма информация кога този продукт ще бъде наличен за масовият потребител, но в средите на електрониката се коментира, че това ще бъде факт до края на 2012 г.

Нова технология срещу хъркането

Хъркането вече не е нелечимо!

Лазерна технология срещу хъркане Хъркането се лекува вече с лазер © снимка: Selo-Banya.com

Нова технология, която да нормализира дишането на човек и по този начин спира или намалява хъркането разработиха група учени. Касае се за нов модел специална лазерна операция, по време на която се изрязват всички пречещи на нормалното дишане тъкани, в това число и задната част на езика. Въпросната процедура се извършва изцяло от робот и се прилага също така при рак на простатата при мъжете. Официални данни сочат, че 80% от операциите завършват с успех, след което пациентът вече нямат проблеми със съня и хъркането.

Доказано е, че причината за хъркането е липсата на кислород по време на сън. Страдащите на сутринта се чувстват отпаднали и изтощени и винаги имат неприятно главоболие. Това влияние води до сериозни здравословни последствия като високо кръвно налягане, опасност от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, диабет и др. Възможни са нарушения на паметта и концентрацията на болният.

Страдащите, които хъркат през нощта са повече от 40% , което в голяма част от случаите се дължи на неправилно дишане или хъркането може също така да е причинено от проблеми със сливиците или дихателните пътища.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583