8 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

Още по темата
Преглед на печата - 08.12.2011
Преглед на печата - 07.12.2011
Преглед на печата - 06.12.2011
Преглед на печата - 05.12.2011
Преглед на печата - 01.12.2011

Повече от 200 на доктор в Любимец - тема от днешния брой на „Хасковска Марица”, която разказва за инициативата на хасковската МБАЛ за изнесени прегледи в малките населени места. Вчера в Любимец гостуваха 4 кабинета- по ушни, очни, неврологични и болести на сърдечно-съдовата система, в които специалистите на хасковската болница преглеждаха безплатно жителите на Любимец, където от 2 години няма болница, пише вестникът.

Благоевградския кмет Атанас Камбитов пуска нов конкурс за шефове на Информационния център, пише вестник Струма. Счетоводителят на БСП в Благоевград Валентин Бошкилов извади малшанс и назначаването му за шеф на новия Областен информационен център със заплата от 956 лв. се отменя, както и на двамата експерти Нела Богданска и Александър Гошев, които щяха да вземат по 850 лв., те спечелиха конкурс преди малко повече от месец, когато кмет още бе Костадин Паскалев.

Изнасилиха 17-годишна, прибраха двама по на 25 - тема от криминалната страница на вестника. 25-годишен изнасилил жена, която му отказала брак. Сигнал, че 17-годишна девойка е била насилена, постъпил в полицейското управление от нейната майка. Тя обяснила, че дъщеря й станала жертва на двама мъже, пише вестникът.

Продават паркинги на половин цена - акцентът над главата в другия всекидневник "Хасковска Марица". Поради липса на купувачи, е намалена драстично цената на два паркинга в града. Докладните записки са включени в дневния ред на сесията идния петък, когато съветниците ще решават, пише вестникът.

Прегледът на коли с газови уредби става 50 лв. - също тема от „Хасковска Марица”. Сервизите трябва да закупят нова техника и оборудване, което оскъпява прегледа, пише вестникът.

Връщат делото Билла на старта - още едно заглавие от 1 стр. с отправка към стр. 3. Заради смъртта на съдия Росен Русев нов магистрат ще гледа от януари процеса срещу хасковския кмет, пише „Новинар юг” за внезапната смърт на бившия председател на Окръжния съд в Хасково.

38 аут от общината заради Дянков - водеща тема за "Новинар Юг" днес. 15-процентно съкращение на служителите на общинската администрация ще бъде разгледано на последната за 2011-а сесия на местния парламент идния петък. Предложението на председателя на общинския съвет Иван Иванов е мотивирано от писмо на финансовия министър Симеон Дянков от 23 октомври с искане за незабавен анализ на числеността на персонала, чиито заплати се финансират със средства от държавната субсидия или със собствени средства на общината, пише вестникът.

Третокласник изпревари зрелостници в задачите - тема с адрес Димитровград от 1 стр. в днешния брой. Даниел Янков е единственият с пълен актив от 60 точки на математическото състезание „Иван Салабашев“. С този резултат талантливият математик изпревари всички възрастови групи, включително и дванайсетокласниците, пише „Новинар юг”.

Секскукла ням свидетел на рутенето в Ставри Димитрово - акцент над главата в днешния брой на в. „Новинар юг”. Вчера багер събори вила, Министерството на веселбата кърти доброволно скъпо барбекю, е подзаглавието. 72 незаконни строежа вече са премахнати в добилото популярност като Веселото село Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград“. От издадените 169 заповеди за премахване 123 вече са влезли в сила, съобщи вчера шефката на хасковската Регионална дирекция за строителен контрол (РДНСК) Анна Джурова, пише вестникът в репортаж на стр. 6.

В Микрото спасяват бебета с апаратура от Българската Коледа - още един акцент от „Хасковска Марица” в днешния брой. Три апарата на обща стойност 55 хиляди лева в отделението за недоносени бебета към АГО, пише вестникът. Липсва му още само нов транспортен кувьоз за да бъде на нивото на съвременните изисквания, уточнява „Хасковска Марица”.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583