14 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

 

„СВЪРШИХМЕ МРЪСНАТА РАБОТА НА ПЪРВАНОВ”: Пенсионната реформа е неотложна, отсече министър-председателят

в. ”КЛАСА”: „МИНИСТЪР ДОНЧЕВ ОБЯВИ ПРЕД БИЗНЕСА: Договорени са 10 млрд. лева от средствата по еврофондовете”: Обемът на договорените средства по седемте оперативни програми вече е 63%, което представлява 10 млрд. лв. от общо 16,5 млрд. лв.

„Все по-малко работодатели планират да наемат персонал”: Несигурната икономическа обстановка влияе негативно и на българските работодатели, като оптимизмът им по отношение на наемането на нови хора намалява.

В. “СЕГА”: „Българският бизнес вече не е оптимист за пазара на труда”: 74% от работодателите са замразили плановете за разширяване, а 10% ще правят нови съкращения догодина.

„Едрият бизнес поиска амнистия на незаконни имоти срещу 10% такса”: Няма опасност в близките 50-100 г. Брюксел да ни диктува данъците, увери премиерът Борисов

В. “ДУМА”: “Над 2/3 от общините са с просрочени задължения”: Местната власт е преминала критичния праг от 200 млн. лв. дългове, твърдят от НСОРБ

„София ще съди община Харманли заради балите”: Карлово също не иска боклука на столицата, води дело във ВАС

ЗЗ-годишният Владислав Николов по прякор Куката е задържан за три от серията палежи на автомобили в София.

„Цветанов лобира пред холандски колега за Шенген”: МВР шефът Цветан Цветанов ще се срещне лично с холандския си колега Герд Леерс заради бариерата, която Хага не вдига пред страната ни за Шенген.

В. “ТРУД”: „Край на пушенето от 1 юни 2012 г.”: От 1 юни догодина влиза в сила тоталната забрана за пушене на закрити обществени места като ресторанти, кръчми, барове и др.

„Държавата плати 30 млн. лева, за да разшири Цветан Василев”: Държавата е платила повече от 30 млн. лв., за да може Цветан Василев да завземе изцяло бившата банка на Атанас Буров в София и да настани там централата на своята Корпоративна търговска банка (КТБ), показа проверка на “Труд”.

В. “ТЕЛЕГРАФ”: „БЕЗ ЦИГАРИ В БАРОВЕ И ДИСКОТЕКИ”: Всички кръчми, барове и дискотеки ще са само за непушачи.

в. ”КАПИТАЛ, DAILY”: „Тази криза е политически най-тежка”: Ако в България винаги сме се интересували какво става тук, започва да става изключително важно какво става другаде. И това е част от големия проблем и голямата отговорност на медиите.

„Кабинетът обеща на бизнеса реформи и стимули за растеж”: На Шестата годишна среща с бизнеса правителството се похвали със започнати промени и финансова стабилност Приоритет за управлението през следващата година ще бъде растежът на икономиката.

в. ”СТАНДАРТ”: „Ченге осъмна милионер”: Късметът каца и на пагон. Това разбра бургаското топченге Николай Стефанов навръх именния си ден. Шефът на Икономическа полиция в морския град удари с фиш за 9,80 лева джакпота в тотото от 2 222 352 лева.

„Такситата с двойна тарифа”: Хайки за таксита по Коледа и Нова година готви ИА Автомобилна администрация, която отсега засилва контролните екипи по време за празниците. Такситата трябва да возят по написаните на стикерите на предното и странично стъкло цени, които трябва да са под нивата, определени от Общинските съвети за всеки град.

в. ”24 ЧАСА”: „За първи път! Разкрит тотомилионер”: Спечелилият 2,222 млн. лв. Никола Стефанов е шеф на Икономическа полиция и съученик на Станишев За първи път в България тотомилионер призна, че е ударил джакпота. Това е шефът на бургаската Икономическа полиция Никола Стефанов.

„Гласят пълна забрана за пушене на закрито от юни 2012 г.”: Пълна забрана за пушенето на закрито внася днес в Министерския съвет здравният министър д-р Стефан Константинов. Предложението е за промяна в закона за здравето, която да влезе в сила от 1 юни 2012 г. Забраната ще обхване всички обществени места на закрито.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583