12 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

 

Разлог засия, огрян от коледни светлини. И тази година традицията да се украси живо коледно дърво бе спазена в Разлог. 17-метров смърч празнично свети с над 500 метра трицветни гирлянди. За истинското празнично настроение са украсени със светещи гирлянди още 5 коледни дръвчетата. Светлините на коледната елха в Разлог бяха включени от кмета на курортния град инж. Красимир Герчев на 9 декември точно в 18:00 ч., пише вестник Струма.

Отлагат 5 докладни на кмета Иво Димов - също акцент от 1 стр. в днешния брой. Докладните на кмета не са отхвърлени. Отложихме ги за следващо заседание, защото в тях има неясноти, каза в петък председателят на общинския съвет Стефан Димитров по повод обвиненията на кмета Димов, че докладните били махнати от дневния ред, разказва „Новинар юг".

Почнаха нова масова чистка в митницата - също тема от днешния брой. Чистката започнала в края на миналата седмица. По неофициална информация досега от работа са освободени около 20 митничари, пише „Новинар юг".

Иво Димов: съветници ме бойкотират - заглавие от 2 стр. Ябълката на раздора са 5 докладни, които не влизат в дневния ред на общинския съвет тази седмица. Според кмета това е бойкот, споредпредседателя- просто отлагане за повече информация по предлаганите решения, пише „Хасковска Марица".

Матев оспорва в съда затварянето на цеха - тема от 3 стр. на вестника днес. Административните магистрати отхвърлиха молбата за спиране изпълнението на заповедта за затваряне на цеха за месо, пише вестникът.

Станчев върна БСП в тоталитаризма - акцент над главата на в. „Новинар юг" днес. Трима секретари, нарочени за неудобни, се жалват от общинския председател Иван Станчев. Опозицията се надява, че в столицата най-сетне ще чуят техните молби и ще махнат погребалия партията хасковски лидер, пише вестникът с пренос към стр. 6.

Бутилка вода излезе златна на търговец - още един акцент от новия брой на вестника. Собственик на малък магазин за кафе и напитки в Димитровград олекнал с 250 лева, защото е продал на клиент бутилка минерална вода без етикет. За трагикомичния случай разказаха от Регионалната здравна инспекция. Инспекторите са посетили магазина и са установили нарушението след подаден сигнал от излъгания клиент, разказва „Новинар юг".

Рушат днес незаконен плаж на Баневи - акцент от 1 стр. с отправка към стр. 3 в броя на „Новинар юг". Принудително премахват бетоновите пръстени в курорта Русалка, на ред са ограда и корт в Спахиево, съобщиха от Дирекцията за национален строителен контрол, пише вестникът.

Хасковлия диригент на годината във Финландия - също тема от 1 стр. на вестника за успеха на Огнян Василев зад граница.

Джаз фестът почва в ПМГ и финишира във Филибето - водеща тема от последната страница на „Новинар юг".

Купа „България" - в Димитровград също акцент от страницата. Танцьорите на „Галаксико" спечелиха в стила шоу денс, пише „Новинар юг".

Крум скочи заради спрени влакове - водещото заглавие за "Новинар Юг" днес. Няма с какво да идем на работа в Димитровград и Пловдив, жалват се селяните. 218 жители на Крум сложиха подписите се в знак на протест от спирането на влакове от и за Пловдив. Кметът Златка Тенева внесе петицията в местния парламент в Димитровград, пише вестникът. 

Затварят магазините в гаражи - водеща тема за другия всекидневник "Хасковска Марица" днес. Гаражите да бъдат използвани единствено за автомобили, предвиждат готвените поредни промени в Закона за устройство на територията. Предназначението на подземни и надземни паркинги и гаражи в съществуващи сгради не може да се променя, пише вестникът.

Чиновници разиграват бизнеса по Конкурентноспособност - акцент над главата във вестника днес с пренос към стр. 3, за която темата е водеща.

Ставри Димитрово в руини - акцент от 1 стр. на вестника. Общо 169 са издадените заповеди за премахване на обекти в несъществуващото на картата село, пише „Хасковска Марица" днес.

Болницата в Любимец с още 10 легла - тема от новия брой на вестника. След Нова година там ще могат да обгрижват 30 пациенти, информира управителят Иван Радков, цитиран от "Хасковска Марица". Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец е единствената такава в Хасковска област, припомня вестникът.

Жалейка за Р. Русев „взриви" магистратските среди - също акцент от „Хасковска Марица" за писмо от анонимни колеги на починалия миналата седмица съдия. Росен Русев бе публично унижен от ВСС, се казва в жалейката, разпространена преди дни, пише вестникът. „Реквием за един магистрат" бе публикуван в и специализираното юридическо издание „Правен свят", разказва „Хасковска Марица".

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583