8 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: преглед на печата, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини, новинарски емисии, новини българия, коледа, нова година, онлайн вестници

 

в.”КАПИТАЛ, DAILY”: „Краят на Големия шлем”: Почти четири години след като президентът Георги Първанов в присъствието на Владимир Путин тържествено обяви, че България е постигнала „голям шлем" в енергетиката, правителството на ГЕРБ реши да сложи край на един от трите ключови проекта с руско участие.

„Епизод пореден”: На фона на стачки и протести заради свити бюджети 6 редица сектори, както и на сериозни финансови притеснения в цяла Европа заради наближаващата рецесия и разклатеното евро в сряда българските министри решиха да налеят допълнителна субсидия от 6.5 млн. лв. за текущи разходи в бездънната каца на МВР.

 

В. „СЕГА”: „Парламентът одобри по-високите акцизи за горивата”: При окончателното приемане на данъчните закони ГЕРБ отхвърли всички искания на опозицията за допълнителни облекчения към бизнеса.

„България се спасява от "Бургас-Александруполис" с 12.8 млн. лв.”: София предлага споразумението с Русия и Гърция да бъде прекратено по взаимно съгласие

В. „ДУМА”: „Подкрепа” готви обща национална стачка: И студентите излизат на улицата в знак на протест

„Земеделците: Сваляме доверието си от изпълнителната власт”: Сваляме доверието си от изпълнителната власт, пише в обръщение на Националната асоциация на зърнопроизводителите и протестиращите в София земеделци. Копие до позицията е изпратено до представителите на дипломатическите мисии в България, до ЕК и ЕНП.

“Монитор”: Арестуваха финансиста на Октопода за изнудване: Антимафиотите го спипали с белязани пари. Клеветникът на Цветан Василев и КТБ арестуван за рекет. Финансистът на Октопода Николай Велков бе арестуван от антимафиотите заради изнудване.

 

В. „ТРУД”: „Адвокат говори срещу Корпоративна банка. Арестуват го”: Адвокат Николай Велков бе арестуван по-малко от час след като на пресконференция съобщи, че в Корпоративна търговска банка са налети над 1 милиард лева от парите на държавните фирми.

„Наглеци паркират като инвалиди”: Случвало ли се е да видите как от луксозен, че и не толкова скъп автомобил, спрял върху паркомясто за хора с увреждания, излиза абсолютно здрав и прав човек?

 

„Правосъден зам.-министър подаде оставка”: Зам.-министърът на правосъдието Христо Ангелов е подал молба за напускане на поста. Вчера премиерът Бойко Борисов издаде заповед за освобождаването му, която ще влезе в сила следващата сряда.

в.”СТАНДАРТ”: Първанов новодомец: Георги Първанов ще смени резиденцията в Бояна с мансарда в Студентски град. Правителството му предостави две ателиета от 150 квадратни метра, които държавният глава ще може да ползва, след като сдаде властта на "Дондуков" 2.

„ОБЩИНА ПОКРИ ДЪЛГОВЕ НА БОЛНИЦА”: Община Петрич покри задължения на МБАЛ "Рокфелер", натрупани към фирми доставчици на медикаменти и лекарства. След много спорове и дебати Постоянната комисия по бюджет към общинския съвет взе решение да отпусне спешно 123 449 лева на болничното заведение.

в.”ТЕЛЕГРАФ”: „ЗАКОПЧАХА МОЗЪКА НА ОКТОПОДА”: Антимафиоти щракнаха белезниците около китките на финансиста на Октопода Николай Велков. Аверът на Алексей Петров-Трактора беше арестуван по обвинение, че е изнудвал ромския бос Кирил Кирилов-Киро Японеца.

в.”24 ЧАСА”: „До 4% лихва на влог и 12% при кредит за държавни фирми в Корпоративна банка”: Има схема парите на държавните предприятия да се държат на разплащателни сметки или влогове в конкретна банка при ниска лихва и същите тези средства да се дават на частни лица или на фирми като кредити срещу много по-висока лихва.

„Първанов ще приема от последния етаж в Студентски град”: След като напусне президентството на 22 януари, Георги Първанов ще приема граждани на последния етаж в жилищен блок в Студентски град.

в.”КЛАСА”: „Citigroup не изключва орязване на топрейтинга на Франция”: Париж ще загуби високата си оценка през първите месеци на 2012 г., твърдят икономисти Aмериканската банка Citigroup прогнозира понижение на топ ААА рейтинга на Франция с една степен през 2012 г. от страна на основните кредитни агенции.

„ИВАН ИСКРОВ, УПРАВИТЕЛ НА БНБ: Банките са заделили провизии за 5,8 млрд. лв.”: Само до октомври банковият сектор у нас е заделил провизии в размер на 5,8 млрд. лв. Това отчете управителят на БНБ Иван Искров по повод Деня на банкера.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583