9 Март, 2012

Новини от България

Акценти: новини, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития

в.Стандарт

Бойко нареди: Властта е кауза, не бонуси. Ако съм руса и със силикон, ще взимам ли повече пари, питат червени депутатки?

Банковите такси при отпускането на кредити да отпаднат. Това предвижда проект на финансовото министерство за промяна в Закона за потребителския кредит, коментираха запознати. Предвижда се да отпаднат таксите за разглеждане на документи, а банките да си включат всички разходи в лихвите, които да се определят по-прозрачно.

в.Дума

Шарън Бъроу: 20% от българите искат да емигрират: 16 на сто от сънародниците ни вече са го направили. 20 на сто от българите в активна възраст биха искали да напуснат страната си. Това обяви вчера генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу.

Премиерът умува за оставката на д-р Константинов: В МФ знаеха повече за лекарствата, оправдава се здравният министър. До 5-6 дни ще взема решение за оставката на здравния министър Константинов.

в.24 часа

И китайските селяни ни задминали по заплати: Минималната заплата у нас вече е по-ниска и от възнагражденията в китайските селски региони. Това шокиращо сравнение направи вчера Робърт Кайло, старши икономически консултант на Международната организация по труда, на дискусия

Димитър Главчев: НАП да провери фирмата, платила хонорара на Доган. Със зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев разговаря Диана Кънчева.

Обират по апартамент на всеки час: Бандата на Кокалите избира жертвите си в барове, после ги следи до дома. На всекн час има по едно разбито жилище или офис в София, показва статистиката на столичната полиция. 1000 души са се оплакали от обири само през януари. Една от 15-те най-големи банди крадци е на братята Мирослав и Георги Тошеви

в.Новинар

Хлябът ще поскъпне, тъй като са повишени и цените на суровините и горивата, с които се произвежда и транспортира. Това заяви председателят на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари Николай Тапаров. Според него скокът няма да е повече от 10%, но ще се усети от потребителите следващите месеци.

Бизнесът е против със закон да бъде задължен да изгражда спортни съоръжения на работните места или да плаща за спортуването на служителите си, тъй като се натоварва икономически в условията на криза. Това съобщиха от Българската стопанска камара (БСК) в четвъртък по повод внесени от ГЕРБ поправки в Закона за устройството на територията и в Закона за физическото възпитание и спорта.

в.Сега

Всички карти без преференции в столичния градски транспорт поскъпват от 1 май, решиха окончателно вчера общинските съветници от ГЕРБ. Поскъпването за безименните карти е, че безименните карти сега се ползват от повече средно с 20%. Въвеждат се персонализирани карти със снимка, които остават на сегашните цени, но ще могат да се ползват от 1 човек. От ГЕРБ обясниха от 1 човек и "натискът върху градския транспорт е голям".

в.Capital Daily

Столичният ГЕРБ: Да откажем хората да паркират! в. Capital Daily Столичният общински съвет гласува разделянето на зоните за паркиране в центъра на София на "синя" и "зелена" от 1 септември. В първата т.нар. идеален център - между булевардите "Христо Ботев", "Тодор Александров", "Дондуков", "Васил Левски" и "Скобелев", услугата поскъпва двойно - 2 лв. на час, като престоят ще е ограничен до 2 часа. Останалата част от центъра ще е зелена зона, където престоят може да е до 4 часа - по 1 лев на час. Удължава се "работното време" на зоните с половин час в делнични дни - от 8 до 19 ч., синята в събота ще е от 8 до 14 ч.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583