31 Януари, 2012

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

 

в. „КАПИТАЛ DAILY": От какво зависят решенията: Пълната забрана за пушене в заведенията. Депутатите на ГЕРБ замислят нов опит за отлагане. Докато "Коалицията за живот без тютюнев дим", обединяваща над 30 организации и граждански инициативи, предлага цигарите да се забранят дори в парковете, градинките и спортните обекти, мнозинството от депутатите на ГЕРБ замислят нов опит за отлагане на пълната забрана за пушене в закрити помещения, която трябва да влезе в сила от 1 юни тази година.

в. „24 ЧАСА": София - № 1 за живеене в България: Наградата бе връчена лично от президента Плевнелиев, за когото това бе първата публична изява като държавен глава у нас

Излезе класацията на „24 часа" и „Дарик". Плевнелиев връчи вчера табелата „Най-добър град за живеене в България за 2011" на кмета на София Йорданка Фандъкова.

До 29 години все сме млади: Младежката възраст е от 15 до 29 години. Това стана ясно на кръгла маса за обсъждане на проектозакона за младежта вчера, организирана от министерството на образованието.

в. „ДУМА": 53% не вярват, че властта ще се справи с кризата: Всеки втори българин няма доверие на нито един министър. Почти 53% от българите са скептични, че правителството ще успее да се справи с кризата в страната, сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг.

Студ скова страната, измериха минусови температурни рекорди: 173 училища останаха затворени, лекарите съветват да излизаме само при нужда и топло облечени. Температурен рекорд от минус 24 градуса беше измерен в Чирпан в понеделник сутринта, съобщиха от НИМХ при БАН. Отрицателният температурен рекорд там досега е бил през 1933 г. - минус 18,8.

в. „НОВИНАР": Бум на принудителните продажби на имоти: Регистър пази собствениците от измами. Принудителните продажби на имоти, чиито собственици не са успели да погасят дълговете си към банките, ще се увеличат. Това заяви Георги Палпурин, собственик на сайт за публични търгове. Според него хората се насочват към подобен тип сделки, тъй като на търга жилищата се продават поне 30% по-евтино в сравнение с предлагането им в сайтовете за имоти. Логично е от това и цените на пазара да тръгнат надолу.

Животът у нас по-лош, отколкото в Сърбия и Черна гора: Качеството на живот у нас е по-лошо в сравнение със страни, които не са членове на Европейския съюз. България е на 30-0 място по този показател от 35 страни, като ни изпреварват дори Сърбия и Черна гора, а но показателя качество на здравеопазването пред нас е и Албания.

в. "СТАНДАРТ": „Манастири за купон": Дядо Калиник припечелва като брокер. "Продават се, мамо, белите манастири" отдавна не е само кръчмарски шлагер. Поне за врачанския владика Калиник.

„Адвокат за парно срещу 10 лева": Сметките за парно и ток тормозят най-много българите. Забавени с години плащания за топло излизат 3 пъти по-солено на длъжниците и заради таксите на частните съдия изпълнители.

в. "ТРУД": „Малко тъпо, но пък зелето ни се получи": Сняг, студ, няма витамини в сланината - как да не му е тъпо на човек. Е, ако искате да ви стане още по-тъпо, заповядайте в www.ThcCatchUpIndex.eu.

„Кварталните улици ще са еднопосочни": Люта война се води от години из кварталите на големите градове. Битката е за местата за спиране на автомобилите.

в. "ТЕЛЕГРАФ": „ГРАБЯТ НИ ДЖЕБЧИИ ОТ РУМЪНИЯ": Румънски джебчии напълниха София. От една година насам те са започнали масово да сключват фиктивни бракове с българки и по този начин да легитимират престоя си у нас.

„УКАЗИТЕ НА АНГЕЛ МАРИН ОТИВАТ В КС": Указите на Ангел Марин може да стигнат и до Конституционния съд. Това стана ясно от изявление вчера на президента Росен Плевнелиев.

в. "КЛАСА": „По качество на живот България се нарежда между Хърватия и Румъния": България и Румъния трудно се доближават в развитието си до останалите държави от ЕС, а по състоянието на икономиката, качеството на живот, нивото на демокрация и държавното управление остават съизмерими с останалите държави от Балканите.

„Нов регистър бори имотните измами": През миналата година с публични продажби са били реализирани недвижимости за 700 млн. лв. Нов регистър бори имотните измами от началото на годината.

в. „РЕПУБЛИКА": ТРАЙКОВ ПОДХЛЪЗНАЛ МИНИСТРИТЕ ЗА ACTA: От споразумението печеливши са големите корпорации, хората губят основни права. Правителството набързо одобрило ратифицирането без дебат. Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (Anti-Counterfeiting Trade Agreement -ACTA)

ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ: Грипна епидемия затвори училища и детски градини в Бургас, Шумен и Луковит. Тя е в пълна сила и в София област, Стара Загора, Пазарджик, Монтана, Самоков и част от общините в Ловешко.

„МОНИТОР": SMS пази от имотни измами: Регистър показва продава ли се жилището. Съобщението идентифицира кой е собственикът. С едно писмо по електронната поща и SMS ще можем да регистрираме имота си в сайт, че не се продава,. Така можем да намалим рисковете от имотна измама със собствеността ни, научи „Монитор". По този начин могат да се вписват като забранени за продажба повече имоти притежавани от един собственик или фирма.

„Бизнесът губи 10 на сто от времето си по опашки": Българският бизнес губи над 10 на сто от времето си за изпълнение на различни изисквания на държавната администрация. Това става ясно от изследване на Световната банка, огласено вчера по време на конференция на тема "Пет години членство на България в ЕС и конкурентоспособността на българската икономика". За сравнение в държави като Словения и Естония времето за висене по опашки е под 6%.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583