Отново рокади сред министрите

Новите министри в кабинета: Делян Добрев - Икономически министър и Десислава Атанасова - Здравен министър

16 Март, 2012, Новини България

 

Отново нови министри в кабинета на Борисов Отново нови министри в кабинета на Борисов © скрииншот: Selo-Banya.com  

Мястото на подалия оставка министър на икономиката Трайчо Трайков ще заеме заместник-министърът на икономиката Делян Добрев, а Десислава Атанасова ще е новия здравен министър, обяви премиерът Бойко Борисов. В началото на срещата на държавния глава Росен Плевнелиев, премиерът Борисов е представил Десислава Атанасова като новия здравен министър и Делян Добрев като бъдещ министър на икономиката.

Борисов заяви, че се е колебал между Десислава Атанасова и Менда Стоянова, но е избрал Атанасова, защото тя бързо ще поеме задълженията си като здравен министър. Като приоритет в работата  на новия икономически министър Делян Добрев, Бойко Борисов посочи да търси  начини, как да се помогне на малкия и среден бизнес у нас. Съветът на премиера към Добрев бе, да пътува и по-малко да се пече на слънце.

На извънредно заседание на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ, бяха обсъдени депозираните пред комисията оставки на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на министъра на здравеопазването Стефан Константинов. ИК на ПП ГЕРБ реши да приеме оставките на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков едва след като се запозна с мотивите им.

Персоналните промени в правителството на Народното събрание ще предложи премиерът Борисов в съответствие с конституционните си задължения.

 

Делян Добрев - визитка

Делян Добрев е роден в град Хасково, през 1978 г. През 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

 

Десислава Атанасова - визитка

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в град Дулово, семейна. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция. Владее добре три езика - английски, немски и руски език. Десислава Атанасова е народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Русенски избирателен район, настоящ председател на Комисията по здравеопазване. Тя замени на председателския пост подалия оставка Лъчезар Иванов, който подаде оставка след скандал.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583