23 Декември, 2011

Новини от България

Акценти: коледа, нова година, онлайн вестници, преглед на печата, новинарски емисии, новини българия, български вестници, печатни издания, новини 2011, новините днес, събития, новини

 

Синдикати не дават на кмет да уволни жена си - тема от днешния брой на в. „Хасковска Марица" с адрес Симеоновград. Новоизбраният кмет Пейчо Стайков иска да уволни жена си от общинската администрация, за да няма конфликт на интереси. Синдикатите обаче я защитават с аргумента, че жената има 28 години трудов стаж в администрацията и не е назначена от настоящия градоначалник, разказва вестникът.

Кризата заличи 21 375 фирми в региона - водеща тема от 1 стр. на „Новинар юг" днес. 21 375 търговски дружества и фирми от региона още не са внесли в Агенцията по вписванията заявления за задължителна пререгистрация. Крайният срок е 30 декември и ако не е спазен, ще бъдат заличени от регистрите за следващата година. Големият брой неподадени заявления говори за намалена икономическа активност в региона, коментираха статистици, пише вестникът.

Половината в „Майка и дете" осиновени за 4 години - също акцент от 1 стр. на „Новинар юг" днес. Децата в Дома за медико-социални грижи, популярен като „Майка и дете", са наполовина по-малко. Сега в него се отглеждат 36 деца, при 80 преди 4 г. и 100 за 2002-а Това съобщи вчера директорът на социалното заведение д-р Кирил Гузгунов, пише вестникът.

Французи искат малчуган с увреждания - също тема от днешния брой на „Новинар юг". Малчуганът е на 9-годишна възраст. Французите вече са идвали да го видят. Ежеседмично се свиква съветът по осиновявания, който разглежда всяка от процедурите. През ноември в регистъра по осиновявания са попаднали 5 нови деца. За малчуган от областта чакат над 4900 от цялата страна, пише вестникът.

16 санта сняг, 8 леки катастрофи - тема за "Новинар Юг" днес. 8 леки катастрофи станаха в региона при започналия вчера обилен снеговалеж, като при 7 от произшествията има само материални щети. В ПТП край Конуш единият от водачите е с натъртвания, но е изписан за домашно лечение, пише вестникът.

Татко маха шампионките Стоеви от Хасково - заглавие от спортната страница на „Новинар юг" днес.

Роси със 7 бона от ЧРД на Вежди - водеща тема от последната страница на „Новинар юг" днес. Талантливата хасковска танцьорка сред тримата млади таланти с персонални стипендии от министъра, е подзаглавието.

Сняг засипа Хасково - водещата тема за другия всекидневник "Хасковска Марица". 14-те машини на "Екопрогрес" чистеха само основните булеварди, по крайните квартали остана непочистено. Общината няма снегопочистваща фирма тази година, тъй като на търга се явиха кандидати само за общинската пътна мрежа, припомня вестникът.

Фирма гърми с 40 бона - също акцент от днешния брой на "Хасковска Марица". Най-голямата санкция през 2011 г. - 20 000 лева, Инспекцията по труда е наложила на машиностроителна фирма. Съставени са два акта заради възпрепятстване работата на контролните органи, пише вестникът.

Тръгва дело за смърт след побой - водещо заглавие от 3 стр. Четирима застават пред съда, обвинени, че на 16-и април са пребили в дома му в село Лозен 52-годишния Здравко Тошев, заради стари неразбирателства и солидно количество алкохол, пише вестникът.

Край! Сиси и Габи се махат от Хасково - акцент от спортната страница на вестника днес. Европейската шампионка по бадминтон Стефани Стоева и сестра й Габриела няма да се състезават повече за Хасково. Решението е на баща им Светослав Бояджиев, който нямал доверие в треньора им Станимир Бойчинов, който ги пускал по състезания контузени, разказва вестникът.

И все пак Узунова заповядва на МВР с хвърчащ лист - акцент над главата в днешния брой на в. "Новинар Юг", който е и последен за 2011-а г. Наказателното постановление, издадено от началника на РПУ-Хасково Николай Бакърджиев срещу кмета Георги Иванов заради скандалите около мотопистата през август, е отменено с решение на районния съд. Тогава градоначалникът бе санкциониран със 100 лв. за неизпълнение на устно полицейско разпореждане. До съдебното дело се стигна след заповед на областния управител Ирена Узунова до шефа на РУП-Хасково Николай Бакърджиев, с която се отменя заповед на кмета Георги Иванов до него, с която иска осигуряване безопасността на пътя по време на състезанието. Заповедта на Ирена Узунова е довела до устно разпореждане от Бакърджиев към кмета относно прекратяване на протеста около състезанието. Оказва се обаче, че в заповедта на Узунова към Бакърджиев липсват задължителните подпис и печат, разказва вестникът.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583