Мъжкат половина предпочита ястията сготвени от мама

Британско изледване доказа, че мъжете предпочитат майчината манджа, пред тези на жена си

18 Март, 2012, Публикации-Коментари

 

манджа по селски от мама Манджите от мама най-вкусни © снимка: Selo-Banya.com

"Готвените ястия на мама" са по-вкусни и по-предпочитани сред мъжете отколкото готвенето на съпругата, показа британско социологическо изследване.

Изследването установило, че "порасналите" мъже предпочитат кухнята  на майките си, защото те се придържат повече към традиционните и обилни ястия за разлика от съпругите им. Проучването твърди още, че майките рядко сервират готови ястия, знаят повече рецепти за вкусотии и винаги готвят храните, които синовете им обичат.

Предполага се, че съпругите и приятелките на мъжете по-често са склонни да готвят замразени храни или ястия полуфабрикати, които набързо се притоплят в микровълновата печка. Според данните на изследването, много от мъжете крадешком се измъкват от вкъщи и отиват в мамината си къща за обяд или вечеря.

За майките е хубаво, че синовете им предпочитат тяхната кухня, но дали мнението на съпругите и приятелките на мъжете е същото? Мъжете продължават да търсят традицията и комфорта в готвенето, с което са израснали, дори и като по-възрастни. Затова повечето "големи" мъже се обръщат към майките си, за да им сготвят това, което те наистина обичат да ядат.

Около 10% от британските мъже смятат, че съпругата им чувства напрежение заради уменията в кулинарията на свекърва си, информираха изследването. Броят на мъжете, които биха се оплакали на жената до себе си от храната са 47%, а 20% от предствавителите на силния пол правели това по шеговит начин, за да не наранят чувствата на обичаната половинка. 10%  от мъжете признават, че се оплакват през цялото време, ако вечерята не е на ниво.

Също 10% от британските мъже отказвали да ядат храна, ако тя не им хареса. Повече от 13% от изследваните 2000 мъже казвали откровено на половинката си, че трябва да поиска съвети за готвенето от майка им, за да подобри готварските си умения. Както се очаква, това задължително разстройвало връзките на две трети от анкетираните.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583