Вълшебно огледало пробва дрехи вместо клиенти

17 Март, 2012, Новини свят

Новото устройство в търговския център Трафорд в Манчестър, позволява на купувачите да пробват дрехи от различни магазини на едно място.

 

Magic Mirror Manchester Trafford Centre Магическото огледало в Manchester Trafford Centre © скрииншот: Selo-Banya.com

Магическото огледало, което пробва дрехи вместо клиенти е направено с цел намаляване на стреса от пазаруването и изваждане на потребителите от интернет, съобщи ръководството на популярния британски мол.

Новото устройство, което ще бъде показано в търговския център Трафорд в град Манчестър, позволява на купувачите да пробват дрехи от различни магазини на едно място. С помощта на 58-инчов плазмен екран и камера с дълбочинно наблюдение, виртуалната пробна позволява на пазаруващите да пробват дрехи, без да ги обличат.

За да се прецени височината на клиентът и разстоянието му от камерата, се използват сензори, улавящи движенията, и технология, подобна на тази при конзола за Xbox игри и новият iPad 3. Използвайки 3D технология, огледалото може да налага поли, блузи и рокли върху снимка в цял ръст на пазаруващите, докато те се движат пред камера в горната част на огледалото.

Купувачите могат да променят размера или дрехата чрез помахване с ръка, докато постигнат най-добрата комбинация, след което могат да отидат в магазина, за да си я купят. Mаркетинг мениджъра на магазина Кели Да Силва Фернандес твърди, че това е прекрасен начин да спестим пари и да се позволи на клиентите да пробват голям брой облекла много бързо. Също така тя добави, че е много забавно да си част от момическа група .

Другата мениджърка на The Trafford Centre - Керълайн Айкман добави, че такива преживявания неможе да има в онлайн пазаруването, защото вълшебното огледало е тайното оръжие срещу нарастването на  пазаруването по интернет.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Наи-четени:


Валутни курсове

  • 1.95583