Меглена Кунева и "България на гражданите" до есента на 2012

България на гражданите - Свобода и демократичност за всички български граждани, призовава новата партия

Последно актуализиране: 10.05.2012, Новини България

България на гражданите - До края на Септември тази годин вече официално ще има партия "България на гражданите", обяви председателят на едноименното за сега само сдружение Меглена Кунева вчера в гр.Русе. Главни приоритети на новата формация ще бъдат образованието и развитието на подрастващите, а основните принципи, на които ще се обосновава ще бъдат свобода и демократичност за всички български граждани.

 

Меглена Кунева България на гражданите Меглена Кунева © скрииншот: Selo-Banya.com  

До края на септември ще има партия "България на гражданите". Това обяви в Русе председателят на едноименното сдружение Меглена Кунева. За да съобщи намеренията си, неслучайно е избрала деня - 9 май и мястото - музеят, в който се съхранява писалката, с която е подписала договора за присъединяването на страната ни към Евросъюза.

„Създаваме тази партия, за да върнем България на гражданите. Трябва да прекъснем хранителната верига на сивата партия" - така Меглена Кунева обясни пред русенци основните цели на своята партия. По думите й хората трябва да имат увереност, че гласът им се чува: „Очакваме тази партия да привлече много интелигентни хора, нормални хора. Разбира се, имам по-високи амбиции. Ние сме член на ЕС. Искам и ще поставя критерии, по които България месец след месец, година след година ще става все по-нагоре и все по-добре. Знам как, имам екип, с който мога да го направя. Очакваме и искаме да сме първа политическа сила. Кога? Ще направим всичко възможно за най-доброто представяне още на тези избори. Това е дълъг политически проект, който няма да прави компромиси с честността. Аз друг начин не знам".

Кунева очаква партията да привлече много интелигентни хора. Каза още, че иска и ще постави критерии, по които страната ни ще напредва. Меглена Кунева: „Знам как и имам екип, с който мога да го направя. Нашият плюс е, че имаме добри икономисти и добри администратори и хора, които са много дълбоко запознати с европейската политика и можем да направим успех за България от нея. Очакваме и искаме да сме първа политическа сила."

Кунева заяви, че „България на гражданите" е проект на нормални хора, които искат нормална държава. Новата формация ще се яви сама на предстоящите парламентарни избори.

Сдружението "България на гражданите" ще продължи да функционира и ще бъде един вид морален борд за нашата работа, заяви Меглена Кунева.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583