7 октомври, 2011

"Шакира ще пее свои песни за албума на Барак Обама". Преди няколко дни президента на САЩ - Барак Обама привлече световно известната поп звезда в екипа на неговата така наречена Консултативна комисия (advisory commission).

 

Шакира песни снимки Барак Обама © Скрииншот: Selo-Banya.com, снимка от скорошният концерт на Шакира в Рио  

Сряда беше голям ден за колумбийската певица Шакира, която беше удостоена с честта да се включи в престижната президентска комисия, наречена Консултативен орган, който беше създаден през миналата година и в него членуват четирима души. Основната цел на комисията е да подпомага и премахне бариерата пред испано-говорящите студенти при тяхното обучение в университетите в САЩ, в градове като Денвър, Лос Анжелис, Маями.

Шакира ще се занимава главно с проблемите при адаптацията и образованието на латиноамериканците в американските училища и висши учебни заведения. Според редица анализатори латиноамериканците ще са ключов електорат за Барак Обама и могат да помогнат за преизбирането му за президент през следващата година.

През миналата година Шакира получи медал от Международната организация по труда към ООН за работата й с децата в Латинска Америка. Преди осем години, когато беше на 26 години, певицата стана най-младият посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Към момента тя работи съвместно със Световната банка по проект, насочен към развитие на образованието в Латинска Америка. Певицата основава фондация Pies Descalzos - колумбийска благотворителна организация, която се грижи за по-бедните деца на региона и се занимава с реализацията на важни проекти в областта на образованието в Хаити, Колумбия, ЮАР.

Автор: Евелина Александрова
Източник: www.sheknows.com

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583