СДС поиска оставката на изборната администрация, съобщи председателят на партията Мартин Димитров, цитиран от БТА

19 Октомври, 2011

Според СДС изборната администрация е направила нарушение при отказа да регистрира "Синята коалиция" в Плевен. Сега, когато обжалвахме това решение пред административния съд и видяхме документите по казуса на Централната избирателна комисия, открихме тези нарушения".

 

Снимка Мартин Димитров оставка ЦИК © снимка: интернет, скрииншот: Selo-Banya.com  

На пресконференция председателят на СДС Мартин Димитров заяви, че изборната администрация направила нарушение при отказа да регистрира Синята коалиция в Плевен. "Това е сериозно нарушение и затова искаме оставката на ЦИК. Лидерът на СДС сподели, че за първи път вижда ЦИК да предостави на ВАС два документа, които би трябвало да са с еднакво съдържание, но не са. Сега, когато обжалвахме това решение пред административния съд и видяхме документите по казуса на Централната избирателна комисия, открихме тези нарушения", казва още Димитров. Според него на един и същи документ - решението за регистрация на коалиция "Заедно за община Плевен", има два различни заверени преписа. Според него очевидно тези хора изпълняват политически поръчки.

"Има опасения, че ще има много нарушения и недействителни гласове, затова започваме информационна кампания за начина на гласуване със знака хикс", казват още десните. Преди няколко дни Мартин Димитров и Иван Костов се оплакаха от името на "Синята коалиция" пред председателя на Европейската народна партия Джоузеф Доул за нарушения на ЦИК и за натиск върху десни кандидати за местните избори. Срещу решения на ЦИК протестираха и представители на НДСВ.

На пресконференцията беше обявено, че Съюзът на репресираните от комунистическия терор призовават да се гласува за кандидатпрезидентската двойка на СДС - Румен Христов и Емануил Йорданов.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583