Русия В Държавната дума е внесен законопроект, според който педофилите рецидивисти ще бъдат кастрирани и следени с поставени електронни нашийници, предаде по-рано ИТАР-ТАСС. Руските депутати приеха днес на първо четене законопроект, който допуска химическа кастрация за педофили рецидивисти, признати за виновни в сексуални посегателства срещу малолетни.

 

Русия педофили секс малки деца © Скрииншот: Selo-Banya.com  

Вносител на текста е депутатът от "Справедлива Русия" Антон Беляков, който твърди, че законопроектът предлага преди всичко "комплексни мерки за превенция на престъпленията против половата неприкосновеност на непълнолетните и тяхната защита от педофили". Текстът, за който гласуваха 322-ма депутати и само един се обяви против, предвижда химическата кастрация да бъде назначена като принудителна мярка от съда след произнасяне от лекарска комисия, когато престъплението е извършено срещу лица, ненавършили 14 години,

По думите на депутата съгласно закона придвижването на педофилите ща бъде проследявано чрез руската глобална система за позициониране ГЛОНАСС. Ще бъде създадена също база данни за педофилите. Приемането на мярката е отговор на обществото на зачестилите сексуални престъпления срещу малолетни, заяви представителят на руския президент в Думата Гари Минх, цитиран от руската агенция.

Липсата на такива мерки води до увеличаването на сексуалните престъпления срещу непълнолетни независимо от увеличаването на наказанията за педофили, казва депутатът. По данни на Следствения комитет на Руската федерация през 2010 г. в Русия са извършени над 9500 престъпления срещу половата свобода и неприкосновеност на деца, вкл. 960 изнасилвания, от които 384 на деца под 14 години. Това е три пъти повече от показателите за 2008 г. Групата на управляващата партия "Единна Русия" подкрепя законопроекта, заяви депутатът от фракцията Дмитрий Вяткин.

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583