Рафи от Бургас победител в първия "Х фактор"

С наградата Рафи Бохосян, който е от арменски произход, получава възможността да запише песен с чуждестранни продуценти, композитори и аранжьори в студио извън България

12 Декември, 2011

18-годишният ученик от Бургас събра 50,6% от подкрепата на зрителите, задминавайки със съвсем малко другия претендент за "златния медал" - 15-годишния Богомил

 

рафи богосян победител x-factor Рафи от Бургас победи в "X Factor" © снимка: Actualno, скрииншот: Selo-Banya.com  

Рафи от Бургас е победител в първото издание на музикалния формат "X фактор" у нас (X Factor Bulgaria). Снощи 18-годишният ученик от търговската гимназия в Бургас събра 50,6% от подкрепата на българските зрители. Така той задмина със съвсем малко другия претендент за "златния медал" - 15-годишния Богомил Бонев. И двете момчета бяха от отбора на цигуларя Васко Василев, който в последните минути на решаващото гласуване се отказа да назове предпочитания от него за победител. "Един баща никога не избира между синовете си", каза той. С наградата Рафи Бохосян, който е от арменски произход, получава възможността да запише песен с чуждестранни продуценти, композитори и аранжьори в студио извън България. Сред първите му думи след обявяването на резултатите, той спомена, че се радва именно на възможността млади български таланти да "пробият навън".

Освен специфичния му глас, роля за победата изиграха и неговата невероятна усмивка, способността му да завладява и "пълни" сцената с артистичното си присъствие, неговият танцьорски талант и фактът, че на сцената винаги се забавляваше. Въпреки че никога не е се е занимавал професионално с музика, Рафи пее изключително добре, свири на перкусии и учи и за диджей.

Журито почти никога не изказа сериозни критики към представянията му, а верните му фенове, които само във "Фейсбук" са близо 30 хил., го подкрепяха докрай. На резултата не повлия дори токовият удар в залата, който прекъсна един от клиповете на Рафи, точно преди финалните минути за гласуване, както и на отпадналата точно преди финала и останала на трето място Александра Апостолова (Сани) от Пловдив, от отбора на Мага.

В последната битка за победата тримата финалисти - Рафи, Боги и Сани, трябваше да изпълнят първо песента, с която са се явили на кастингите, след това дует с известен български изпълнител и накрая - любимото си парче.

Така Рафи изпълни първо I'm Just a Giggolo на Дейвид Ли Рот, "Ах, морето", заедно с бургаската попзвезда Тони Димитрова, а накрая класиката This Is A Man's World на Джеймс Браун.

Богомил, който събра 49.4% от гласовете, изпя хита на "Хъртс" Stay. Изпълнението му от кастингите тогава бе публикувано дори на страницата на групата във "Фейсбук".

След него той направи в различен аранжимент песента "Светът е за двама" заедно с Орлин Горанов, а накрая парчето Feeling Good, записано от куп световноизвестни артисти.

Александра отново изпълни акапелно Amazing Grace, а преди отпадането си изпя дуета "Огън от любов" с Васил Найденов (оригинално изпълняван от Силвия Кацарова).

Източник: VESTI.bg
Снимки: X фактор, АПРА

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583