Разрешително за ползване на минерална вода

Издаване на разрешително за ползване на минерална вода от изворите на село Баня. С решение на Министерството на околната среда и водите на Община Разлог беше предоставено безвъзмездно управление и ползване на минералната вода в село Баня за срок от 25 години, включително и поддържане на водовземните съоръжения.

Одобрено разрешително ползване минерална вода

 

Първо разрешително за ползване на минерална вода в Баня

И по този повод да споменем, че Община Разлог първа в България успя да разреши право на водовземане и ползване на минерална вода по установения нов ред в страната. С решение на ОбС Разлог, кметът инж. Красимир Герчев, издаде първото разрешително в България по новия ред за водовземане от находището на минерални води "Гулийна баня". Разрешението беше предоставено на собственика на новият Комплекс 'Изгрева' - къща за гости в с.Баня с плувен басейн и СПА център в проект.

Първа национална конференция на общините на територията, на които са разположени находищата на минерални води

По-рано тази година (30.06.2011), екипът на Selo-Banya.com, присъства на Първа Национална Конференция на общините на територията, на които са разположени находищата на минерални води, която се проведе в местният SPA хотел Римска баня. Мероприятието беше организирано от Министерство на околната среда и водите и Българската асоциация по подземни води (БАПВ). Конференцията имаше за цел да информира, подпомогне и да подобри взаимодеиствието между представители на местната и централната администрация, свързани с управлението, ползването и стопанисването на минералните води, да подпомогне общините, получили безвъзмездно право на ползване и управление върху находища на минерална вода, представляващи изключителна държавна собственост, разположени на територията им, на основание §133 от ПЗР на ЗИД на ЗВ, за срок от 25 години (в сила от 01.01.2011 г.), както и общините, на чиято територия са разположени находища на минерална вода, представляващи публична общинска собственост.

 

Конференция минерални води село Баня Минерални извори конференция концесия вода

  Мото събор Предел 2011
  Той вече се утвърди като едно от най-големите събития

 

Още интересни теми:

Израелци ще почиват в село Баня | Нов плувен басейн в село Баня | Ново заведение отвори врати в село Баня | Selo-Banya.com информационен туристически портал на село Баня | Минерален плаж Баня откри новият плувен сезон | ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, Баня с победа на Млад огнеборец | Великден - традиции в село Баня, Благоевградско | Деца от Баня разбиха елитна гимназия в Банско

Валутни курсове

  • 1.95583