Хора от цял свят надигнете се на 15 0ктомври

15 октомври, 2011

'Хора от цял свят надигнете се на 15 0ктомври' - това призовава световната организация на Недоволните!

OCTOBER 15TH - UNITED FOR #GLOBALCHANGE

Недоволните световни протести финансова криза © Снимка: интернет, Скрииншот: Selo-Banya.com  

'Хора от цял свят надигнете се на 15 0ктомври' - това призовава световната организация на Недоволните в интернет сайта 15october.net. Днес движението на Възмутените, бунтуващи се срещу породената от световната икономическа криза несигурност и престъпното могъщество на големите финанси ще протестират по цял свят с надежда да придадат международно измерение на тази небивала форма на недоволство, възникнала през пролетта в Испания.

От Америка до Азия, от Африка към Европа, хората се надигат, за да търсят правата си и искат истинска демокрация. ''Сега е време за всички нас да се присъединим към световен мирен протест. Водещите сили работят в полза само за себе си, игнорирайки волята на мнозинството, на човечеството и околната среда. Обединени в един глас, ние няма да позволим на политиците и финансовите елити, които обслужват да решават нашето бъдеще. Ние не сме стока в ръцете на политици и банкери, които не защитават нашите интереси'', са думите на Недоволните.

Пет месеца след появата на движението на 15 май в Испания "възмутените" и други свързани с тях групи искат да превърнат 15 октомври в ден символ. Те се целят във важни финансови центрове като Уолстрийт, финансовото сърце на британската столица - лондонското Сити, седалището на Европейската централна банка във Франкфурт. Разпростирането на движението чак до Съединените щати показва, че става въпрос за проблем, който засяга не само Испания, а и целия свят, тъй като кризата е глобална, пазарите действат в световен мащаб, обяснява Хон Агире Суч, говорител на движението в Испания.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583