Убиха диктатора Кадафи

Муамар Кадафи е починал от раните си

 

20 октомври, 2011

Бившият либийски диктатор Муамар Кадафи е бил убит по време на бягството му от неговия роден град Сирт. Новината беше разпространена от всички информационни агенции. Съобщено бе, че Кадафи е бил прострелян в главата.

снимки Муамар Кадафи убит мъртъв © Снимка: интернет, скрииншот: Selo-Banya.com  

След Садам Хюсеин и терорист номер 1 в света Осама Бен Ладен дойде ред и на Кадафи, за който също има доказателства, че подпомага терористите от Ал Кайда.

"Съобщаваме на света, че Кадафи бе убит", заяви официалният говорител на Преходния национален съвет Абдул Хафиз Гога. Той подчерта, че "това е исторически момент, това е краят на тиранията и диктатурата". "Кадафи си получи заслуженото", отбеляза говорителят на ПНС. Телевизия Ал Арабия съобщи, че тялото на Кадафи е било докарано в Мисрата и тя е получила разрешение да снима трупа.

Сваленият от власт през август либийски лидер Муамар Кадафи е починал от раните, които е получил при залавянето си близо до Сирт днес. Либийският премиер Махмуд Джибрил обяви в Триполи, че Муамар Кадафи е мъртъв. По-рано бе съобщено, че бившият лидер е бил пленен и ранен в двата крака. Според телевизия Ал Джазира Кадафи е бил заловен в района на Сирт в автоколона, която напускала града и била атакувана от самолети на НАТО.

Либийският диктатор беше в неизвестност от 27 август насам. Спекулациите за местонахождението му бяха най-различни: Кадафи все пак е разполагал с цели 42 години за изграждането на мрежа от скривалища из цяла Либия. Английската емисия на телевизия "Ал Джазира" показа тялото на Кадафи, влачено по земята от либийски бунтовници. На видеото се вижда полуголото тяло на бившия либийски диктатор. Ризата му е свалена, лицето му е окървавено, и отстрани на главата му има рана от куршум. До главата на Кадафи стърчат краката на униформен боец на преходното правителство.

След залавянето му либийският командир Мохамед Лейт е заявил за Франс прес, че е видял Кадафи с очите си: той бил облечен в камуфлажни дрехи и с тюрбан на главата. Либийската телевизия "Свободна Либия" твърди, че заедно с Кадафи са били заловени синът му Мутасим, бившият шеф на силите за сигурност Мансур Дау, Абдула Сануси, шефът на либийското разузнаване, както и говорителят на Кадафи - Муса Ибрахим. По време на акцията по залавянето на Кадафи е бил убит министърът на отбраната на бившия режим Абу Бакр Юнис.

"Той е бил улучен и в главата", уточни по-късно представителят на ПНС. Той отбеляза, че групата, с която се е движел Кадафи, била подложена на ожесточен обстрел. "Ал Джазира" съобщава, че Кадафи е заловен в района на Сирт в автоколона, която напускала града и била атакувана от натовски самолети. Мутасим Кадафи, един от синовете на Кадафи, е бил открит мъртъв в Сирт, съобщи за Франс прес Мохамед Лейт, командир на силите на новия режим в Сирт.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583