КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

Diversity Visa (DV) Lottery Program или още известна като Лотария зелена карта за пребиваване в САЩ (Green card) все още продължава. По-рано тази година световни информационни агенции разпространиха информация, че USA DV Lottery Program 2012 беше последната, но Американското правителство опроверга това с информация и предстоящи Условия за кандидатстване за новата лотария DV 2013, печелившите ще бъдат обявени през м.Май 2012 г.

DV Lottery Program 2013 зелена карта

 

Лотария зелена карта САЩ 2013 се задава

The online registration period for the 2013 Diversity Visa Program (DV-2013) will begin on Tuesday, October 4, 2011, at noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), and conclude on Wednesday, November 2, 2011, at noon, Eastern Standard Time (EST) (GMT-5). Check back later for the DV-2013 instructions, which are not yet available.

Казано на български език означава

Периода за онлайн регистрация за програмата за разнообразяване на емигранския поток в САЩ - 2013 Diversity Visa Program (DV-2013) ще започне във вторник, 4 октомври, 2011 г., на обяд, Източно лятно часово време (EDT) (GMT-4), и приключва в сряда, 2 ноември, 2011 г., на обяд, Източно стандартно време (EST) (GMT-5). На по-късен етап проверете за инструкции за DV-2013, които все още не са налични.

  КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

 

Да припомним за онези, които не знаят, че DV Lottery Program претърпя прецедент в историята си от както съществува. DV Lottery се провежда при условията на раздел 203 (в) от Закона за имиграцията и националността (INA). Раздел 131 от Закона за имиграцията от 1990 г. (Pub. L. 101-649). Тегленето на лотарията за 2012 беше обявено за невалидно, поради грешка в софтуера, който избира печелившите и беше проведено повторно теглене, резултатите от което бяха обявени на 15 Юли 2011 г.

 

E-mail измами за спечелена зелена карта

Американското посолство в София, а също и американското правителство предупреждават българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от лотария "Зелена карта САЩ". От дипломатическата мисия на САЩ съветват да не обръщаме внимание, дори ако в тях се твърди, че са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Държавният департамент отдавна е преустановил практиката по уведомяване на спечелилите чрез писма и никога не е използвал имейли за тази цел.

Лотария зелена карта САЩ визи

За допълнителна информация и следващи съобщения за лотарията „Зелена карта” за 2012 г. можете да проверявате следните сайтове:

http://www.dvlottery.state.gov/

http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html

Кандидатите от България могат да изпращат запитвания до отдел „Имигрантски визи” на посолството на САЩ в София на имейл адрес: iv_sofia@state.gov

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА

Валутни курсове

  • 1.95583