Гласове от Пирин - филм, разследващ механизмите, които решават изборите в Разлог

Сайтът www.marica.bg пише: "Гласове от Пирин" - документален филм, който бе излъчен на 10 септември от 19.30 ч. по bTV в предаването bTV репортерите. Филмът разследващ механизмите, които решават изборите в Разлог е част от националната кампания срещу купуването на гласове на предстоящите местни и президентски избори, реализирана със съдействието на МВР, Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, както и фондация "Америка за България", а идеята е на сдружение "Българион", създадено от журналистите Лора Крумова, Галя Щърбева и Петко Гюлчев.

 

Гласове от Пирин Община Разлог избори

 

Заплахи и уволнения решават изборният вот в Разлог

 

Невероятни случки разказват за първи път местни хора пред журналисти. Шокиращи лични истории, разиграли се на последните местни избори в града. Селски кметове от общината са заснети да разказват за натиска и директните заплахи, на които са подложени те, семействата им и техни близки. Сълзите на кметовете, признанието, че в подножието на Пирин планина "демокрация" е дума без съдържание, допълват разказа на местни хора, заплашвани с уволнение, ако не гласуват за определен кандидат. За замесените в стройната организация около решаване на изборите, за избора да имаш хляб на масата си или да гласуваш по съвест, за превръщането на избирателите в жертви, за демагогията и цинизма на вота - "Гласове от Пирин" един шокиращ документален филм на Иван Георгиев, представен от bTV репортерите.

Източник: www.marica.bg

 

Предизборна треска Разлог 2011

На предстоящите избори 2011, както се очаква битката в Разлог ще бъде между настоящият общински кмет Красимир Герчев и загубилият на балотажа на предишните избори Благой Дункин. В документалният филм на bTV репортерите участват и двамата кандидати. Красимир Герчев твърди, че всички твърдения в този филм са инсинуации, които целят да провокират хората и да компрометират добрата работа на досегашното управление на общината. От своя страна кандидатът Благой Дункин е категоричен, че вотът на предишните избори 2009 е бил манипулиран със сила и заплахи, както твърдят и някои от основните герои на филма.

Въпреки, че незнайно защо в сайта на BTV видеото беше спряно от излъчване, вие можете да изгледате филмът на bTV репортерите, благодарение на българският уеб сайт за споделяне на видео клипове www.vbox7.com. В същото време неизвестен потребител бе качил вече скандалното видео и в известният уеб сайт YouTube.com и озаглавено - bTV Репортерите: Гласове от Пирин Част 1 и bTV Репортерите: Гласове от Пирин Част 2.

 

  Бойко Борисов в Разлог и Баня
  Премиерът Бойко Борисов даде старт на пътя Юндола - Разлог

 

Проекти за стотици милиони евро

"Проекти за стотици милиони евро превръщат малкия град Разлог в голям и апетитен залък за всички, които искат да потопят ръка в потока от инвестиции. С увеличаването на потоците от пари се засилва и натискът върху избирателите", така БТВ описва в своя статия филма на Иван Георгиев.

"Работници от няколко строителни фирми в града твърдят, че са били уволнени, защото не гласували за настоящия кмет на Разлог инж. Красимир Герчев. Казват, че на последните местни избори началници от близките до кмета и до ГЕРБ фирми са стояли пред изборните секции, за да следят кой идва да гласува".

Изгубилият кандидат Благой Дункин твърди: "Много от обществените заведения и фирмени офиси, на които бяха окачени мои предизборни плакати и брошори бяха подложени на голям натиск, изпращани им бяха проверки от РИОКОЗ и НАП, ХЕЙ, Строителен контрол и много други". Тези и още ред други твърдения вижте във филма, заснет от БТВ репортерите.

 

 

  Община Разлог
  Информация - Администрация Община Разлог - Кмет Разлог - Телефони за връзка

  Фирми в с.Баня
  Информация за фирми и услуги в Баня, адрес, телефони за контакт

  Република България Администрация
  Администрация и министерства на Република България, информация, контакти

 

Валутни курсове

  • 1.95583