18 месеца отсрочка за фермите

9 Октомври, 2011

Министерството на земеделието и горите ще поиска от ЕК срокът за обновяване на фермите, които не отговарят на евростандартите, да бъде удължен с 18 месеца. Само че този път сроковете ще бъдат обвързани с определени етапи на преструктуриране на фермите, уточни министърът

 

Животни ферми кравеферми животновъдство България © снимка: Интернет, Скрииншот: Selo-Banya.com  

Министерството на земеделието и храните ще поиска от Европейската комисия поредно удължаване на срока за преструктуриране на фермите. Това съобщи в Сливен земеделският министър д-р Мирослав Найденов и добави, че 2011 г. е по-силна от 2010 г. и от 2009 г. Министър Найденов присъства на изложение по животновъдство.

Министерството на земеделието и горите ще поиска от ЕК срокът за обновяване на фермите, които не отговарят на евростандартите, да бъде удължен с 18 месеца. Само че този път сроковете ще бъдат обвързани с определени етапи на преструктуриране на фермите, уточни министърът и добави, "че ако фермерите чакат пак последния срок, а това наистина е последната отсрочка, ние ще стигнем до ситуация, в която след година и половина да затворим голямо количество кравеферми". Средствата, които тази година животновъдите ще получат, са около 190 млн. лева.

Източник: Дарик Нюз

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583