23-27 ноември, 2011

Банско филм фест

Международен фестивал на планинарския филм

 

XI-тият Международен фестивал на планинарския филм е най-голямата проява на планинарската култура в България, най-значителният кино форум от този тип в Югоизточна Европа и едно от централните събития в културния афиш на зимната и планинарската столица на България – Банско.

 

банско филм фест снимки 2011 Банско ФИЛМ ФЕСТ 2011 © снимка: Selo-Banya.com

От 23 до 27 ноември 2011

От 23 ноември до 27 ноември 2011 г. в Банско ще се проведе Банско филм фест. Всяка вечер от 23 до 27ще бъдат прожектирани филми от програмата на фестивала. Прожекциите ще бъдат в двора на Центъра за работа с деца. При дъждовно време филмите ще могат да се гледат в Голямата зала на читалище “Никола Вапцаров”.

100 филма от над 30 страни - на практика най-доброто от продукцията на световното планинарско кино на тема планинарски и екстремни спортове, бит и култура на планинарските народи, опазване на планинската природа, приключения и пътешествия. Кинофестивалът осигурява развлечение на туристите, решили да посетят Банско.

Освен славата от популярният фестивал за музика Банско Джаз Фест, също така и Международня фестивал на планинарския филм, който също е голяма проява на планинарската култура в България, най-значителният кино форум от този тип в Югоизточна Европа и едно от централните събития в културния афиш на зимната и планинарската столица на България – Банско.

 

Валутни курсове

  • 1.95583