30 септември, 2011

Ал Кайда и САЩ заедно

Ал Кайда и САЩ се обединиха. Колкото и невероятно да звучи най-големите врагове Ал Кайда и САЩ най-после намериха общ език срещу един общ враг - Иран, публикува престижното издание в. "Дейли телеграф", като подчертава, че това е най-странния пример как заклетите врагове могат да се обединяват.

 

Ал Кайда САЩ Иран теории 11 септември © снимка: Reuters, Скрииншот: Selo-Banya.com  

Иранския президент Махмуд Ахмадинеджад стана повод най-големите врагове да се обединят. Подобно на САЩ терористичната мрежа осъди твърденията на иранския глава за ролята на Ал Кайда в атентатите от 11 септември 2001 година. Ахмадинеджад не веднъж е казвал, че тези нападения са дело по-скоро на американското правителство, с което вече си навлече гнева на Вашингтон.

Миналата седмица в реч на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк Ахмадинеджад за пореден път изложи конспиративните си теории, припомня БТА. Той обвини Вашингтон, че е ликвидирал Осама бин Ладен, за да избегне опасността той да бъде пратен на съд, където ще разкаже кой всъщност е дал възможността на отвлечените самолети да се врежат в кулите близнаци на СТЦ в Ню Йорк и в Пентагона във Вашингтон. Тогава, заради тези изявления на Ахмадинеджад, делегацията на САЩ напусна залата в ООН.

Ал Кайда веднага нарече конспиративните теории на иранския президент смешни и противоречащи на всякаква логика и на очевидната истина. Иран беше една от първите страни, изразили съпричастност към трагедията в САЩ след атентатите от 11 септември 2001 година. През 2005 година твърдолинейният Ахмадинеджад беше избран за президент и тази позиция рязко се промени. Между организацията Ал Кайда и Иран разделението е на базата на сунитския и шиитския клон на исляма. Терористичната мрежа и Ислямската република са съперници и в набирането на антиамерикански последователи.

dariknews.bg

Виж още: Здравен туризъмНепобедимите, Skill Dirt Bike Park,вестник Баненска буна  

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583