Как да изберем своят автомобил

Как да изберем своят автомобил? На всеки от нас му се е налагало да се изправи пред дилемата - нов автомобил или автомобил на старо? Разбира всеки би се чувствал по-добре в чисто нова кола, но какво ще му струва това удоволствие е другата страна на въпроса и струва ли си въобще да се загърбваме с високата цена и скъпата подръжка на нов автомобил. Всичко това в едно интервю на репортер на сайтът на Баня (Selo-Banya.com) и Г-н Бойко Михайлов - Управител на известната столична автокъща "БомиАуто".

 

Автокъща автомобили нов внос Бому Ауто

© Снимка: Selo-Banya.com

 

За информация на потребителите. Автокъща "БомиАуто" град София е с дългогодишен опит в продажбата на употребявани автомобили. Партньор е на много австрийски, италиански и германски фирми, занимаващи се с внос, износ и търговия с употребявани автомобили. Автокъща "БомиАуто" също е представител на водещи световни марки консумативи за всякакви автомобили, резервни части, авто оборудване, авто тунинг, чип тунинг, автогуми, джанти и др. Извършва всички сервизни ремонти и козметични услуги, монтаж на алармени и стерео ситеми за автомобили.

Управителят Бойко Михайлов, който е и физическият собственик на автокъщата, развива търговска дейност с автомобили от 1990 год. като първоначално създава фирма "Боми Карс" ООД, по-късно обновена и преименувана на "Боми Ауто" ЕООД, и доказала се успешно като стабилен фактор за качество на пазара на употребявани автомобили в България и чужбина в продължение на 21 години. Фирмата има традиции в бизнеса с нови и употребявани автомобили, завидно многобройни клиенти от цялата страна и съседни държави като Гърция, Словения, Македония, Сърбия и Румъния.

Как се създават традиции в търговията с автомобили

© Снимка: Selo-Banya.com

Бойко Михайлов автокъща Боми Ауто

Интервю:
- Г-н Михайлов,
бихте ли споделили каква е тайната на успешният бизнес с автомобили и как всъщност успешно се създават дългогодишни традиции, печеливш бизнес и много доволни клиенти
?

- Позволете ми най-напред да изкажа дълока благодарност на сайтът на Баня за проявеният интерес към нашата автокъща и да поздравя всички наши клиенти от Баня, защото село Баня макар и на солидно разстояние от София е едно от селищата, където имаме редовни клиенти и там са продадени доста наши автомобили.

Що се отнася до традициите и доверието на клиента бих казал, че доверието на нашите клиенти е спечелено от професионализма, създаден от моят дългогодишен опит, високото професионално ниво на моят екип, добрите цени и перфектното техническо състояние на предлаганите от нас автомобили. Клиентът винаги е бил и ще бъде най-важен за нас. Така е създадено самочувствието на нашата автокъща БомиАуто. Фирмата ни е уважаван член на "Асоциацията на Вносителите на Автомобили-АВА" за България и работи по всички стандарти и правила за внос и търговия с автомобили на старо, определени от българското законодателство.

  Автомобили Great Wall
  Интернет-страница на автомобилната марка Great Wall за България - www.greatwall.bg

 

Нов автомобил или автомобил на старо

- Г-н Михайлов вие какво бихте посъветвали нашите потребители, ако един ден се изправят пред дилемата какъв автомобил точно да си закупят - нов или автомобил на старо?

- Автомобил втора употреба? Разбира се придобиването на автомобил втора употреба е свързано с известни разходи за обслужване веднага след закупуването му. Всеки от нас знае, че нововнесен автомобил непременно трябва да премине през специализиран технически преглед. Най-често това се прави, поради липса на информация за историята на предишни обслужвания на автомобила извън граница. Обикновено новият собственик се притеснява за състоянието на маслото в двигателя, маслото в скоростната кутия, състоянието на ангренажния ремък и др.

- Това голям разход ли е?

- Бих казал, че тези разходи обаче са нищо в сравнение с многократно по-ниската цена на стария и същият модел автомобил, но в ново състояние. Това най-вече се отнася за автомобили на възраст 1-4 годишни. Известен факт е, че нов автомобил губи около 20-30% от цената си още на другия ден след изкарването му от магазина, да не говорим за период на употреба от една или две години. Дори и да е на много малко километри този автомобил се счита вече за втора употреба и цената му пада многократно. Точно затова препоръчвам закупуването на употребяван автомобил, което всъщност просто спестява много пари на новият собственик, а в същото време той получава почти нова кола.

- Какво бихте казали за вашите автомобили? На какво качество мислите, че отговарят и конкурентно способни ли сте?

- При нас например почти всички употребявани автомобили, които автокъща Боми Ауто продава са в комплект с оригиналните си сервизни книжки и всеки купувач може да види каква е сервизната история на автомобила. Освен това абсолютно всички автомобили нов внос преминават задължително основен сервизен преглед и смяна на масла и ако нашите автомонтьори открият технически проблем, независимо от какво естество го отстраняват непременно. След като се убедим, че всеки автомобил е в добро техническо състояние, чак тогава го предоставяме за продажба. Това е задължително правило за нашата компания, което ни прави конкурентноспособни и предпочитан партьор за хиляди наши клиенти.

 

Автокъща Бомиауто София коли на старо

© Снимка: Selo-Banya.com

Автокъща автомобили втора употреба изгодно

© Снимка: Selo-Banya.com

Евтини Коли нов внос София

© Снимка: Selo-Banya.com

- И за финал! Какво вие бихте посъветвали бъдещите купувачи на автомобили да предпочетат? Нов или автомобил на старо ?

- И точно тук отново искам да бъда убедителен спрямо тези, на които им предстои покупка на автомобил. Повярвайте ми, че много по-изгодно ще е за вас да предпочетете употребяван автомобил, стига да направите правилният избор като марка, модел и най-важното да извършите покупката си от доказан и сигурен авто дилър, който да гарантира качеството на автомобилите си, както ние го правим. Ако ви предстои закупуване на автомобил, но не знаете как да постъпите, моля обърнете се към нашите търговски консултанти, които са на разположение всеки ден и ще получите безплатна консултация и професионален съвет относно вашите нужди при избора на автомобил втора ръка.


Автокъща БомиАуто vCard
Автокъща Боми Ауто
ул. Бойчо Бойчев 14 А
гр. София, кв. Овча Купел 2
България
GPS: Latitude: 42.676003, Longitude: 23.250005
Тел/Факс: +359-2-855-5800
www.bomiauto.com
Активни телефони за връзка с автокъща БомиАуто


Тел / факс : +359-2-855-5800
Дилъри офис: +359-2-855-5085
Дилъри мобилен: +359-88-644-5222; 88-870-0306
Техн. секретар: +359-88-666-6059; 87-922-0322
Управител: +359-87-855-5050
Пътна помощ и репатрак: +359-87-855-6170; 88-844-4553

 

 

 

 

 

Валутни курсове

  • 1.95583