Последна редакция 4 декември, 2012, Баня

Минерален плаж Баня вече е отворен за плувен сезон 2011, констатира на място екип на новият сайт-портал Selo-Banya.com. Наш репортер направи снимки на съоръжението, които са на разположение в специална фотогалерия на сайта

Минералният басейн в Баня стартира плувен сезон 2011

Венцислав Гърменов заместник кмет Разлог
Венцислав Гърменов

Минералният басейн или още известен като минерален плаж Баня официално отвори врати за началото на летен сезон 2011 г. Заместник кмета по социалните въпроси на община Разлог - Венцислав Гърменов съобщи за сайта Selo-Banya.com, че басейна отваря врати в понеделник 6 Юни, което е било според предварителния план. Общинската администрация тази година е гласувала сумата от 10 000 лв., поискана от кмета на Баня - Николай Драговчев, за да бъде извършен освежителен ремонт на плувните басейни преди началото на летния сезон, като в последствие са добавени още 6000.00 лв, за да може да се извърши добра подготовка за плувният сезон. Бяха извършени доста подобрения и освежаване на помощните помещения, детският басейн е с нова подова настилка, а също ремонтиран беше и големият басейн, който е с олимпийски размери и единствен такъв в региона между трите планини Рила, Пирин и Родопи. Доставени са нови шезлонги за посетителите на съоръжението. Виж фотогалерия

 

Работно време на минерален плаж Баня

  • • 08:00 ч - 20:00 ч
  • • почивен ден четвъртък (смяна на водата, основно хигиенно почистване и третиране на целият район)

Цени и условия за ползване на басейна

Кметът Николай Драговчев съобщи за Selo-Banya.com, че кметство Баня е наложило следните условия и цени за посещение на плувният басейн за сезон лято 2011 г., както следва:

  • • 2.00 лв входна такса за цял ден заплащат възрастните посетители;
  • • 1.00 лв е входната такса за ученици;
  • • 0.50 лв е входната такса за малки деца;
  • • 1.00 лв е таксата за ползване на шезлонг за цял ден.

"Цените са напълно приемливи, дори ниски", каза заместник кмета по социалните въпроси на община Разлог - Венцислав Гърменов и посетителите трябва да са доволни от това. Тези входни такси покриват единствено заплатите на сезонно ангажираните работници като обслужващ персонал на басейна. Община Разлог е заплатила 9000.00 лв такса на Басейнова дирекция за ползване на водата за миналата година, като реалните приходи от съоръжението са били едва 1/2 от тази сума. Разликата обаче е покрита от общинският бюджет с единствената цел - да може съоръжението да функионира и да продължи да радва своите посетители вече десителетия наред. Зам. кметът Гърменов каза още, че сега вече минералните води за региона на Разложко са под владение на Община Разлог, което ще позволи на администрацията от сега нататък да спестява таксата към Басейнова дирекция за консумираните количества вода и да влага повече средства за обновяване и поддръжка на обществените минерални басейни в село Баня.

 

Минерален плаж Баня снимки фотогалерия

 

Разгледай фотогалерия

 

Ако искате да ни съобщите за неточност в информацията по-горе, молим незабавно да ни пишете като използвате приложената тук контактна форма. Екипът на Selo-Banya.com не се ангажира с коректното изпълнение на условията за ползване и посещение на плувният басейн, които са отговорност и наложени от Кметство Баня. Ако констатирате някакви нарушения или нередности можете да ги споделите с нас, а нашият екип ще провери на място и ще информира обществеността за това.

 

  Геотермална централа в Баня - локално отопление
  Баня ще се превърне в СПА перлата на региона, според кмета на Разлог

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583