Хотел Римска баня направи парично дарение

15 000 лева дарение на община Разлог, направи СПА хотел "Римска баня" от село Баня

11 Януари, 2012, село Баня новини

 

Украинците Владимир Трилисский и Сергeй Заикин, собственици на хотела в с.Баня, решили да направят дарението с цел подпомагане на Община Разлог.

 

хотел римска баня дарение община разлог Хотел "Римска баня", с.Баня © снимка: Selo-Banya.com

5 000 лева ще бъдат вложени за детска площадка в с.Баня

5 000 лева ще бъдат вложени за изграждане на нова детска площадка в парковата зона в центъра на село Баня. С останалите 10 000 лева ще бъдат закупени 350 нови дунапренени матраци за детските градини в цялата община, от които 100 са предвидени за детската градина в Баня. Останалите 250 ще бъдат разпределени спрямо нуждите в останалите детски градини.

 

Разпределение на средствата

Разпределението на средствата е било договорено на състоялата се среща между общинския кмет Красимир Герчев и Емил Пачeджиев - управител на СПА хотел "Римска баня" в село Баня. На срещата е обсъдено съвместно как да бъдат разпределени средствата.

 

Жените у нас правят по-често дарения, но мъжете дават повече

Според проучване на социологическата агенция Галъп Интернешънъл, осъществено в периода 1-8 септември 2011 г., между 1008 души, 13% от анкетираните са направили дарение през последната година. Най-щедри са били хората във възрастовите групи 26-40 и 42-51 години. Жените у нас правят по-често дарения, но мъжете дават за благотворителност по-големи суми, твърдят от агенцията.

Образованите даряват по-често

Най-често граждани с висше и средно образование са по-склонни да направят дарение от необразованите. 60% от анкетираните твърдят, че са дали малки суми до 10 лева. "От една страна това може да изглежда обезкуражаващо, но от друга наблюдаваме разчупване на стереотипа, че само богатите могат да участват в благотворителни активности", твърди още Галъп Интернешънъл.

В паралелно изследване на Институт "Отворено общество", приложено сред 1201 души, 36,4% от анкетираните са заявили, че през последната година са даравяли суми директно на хора в нужда, разказва Е.Баракова от фондация "Помощ за благотворителността", партньор на "Отворено общество" в направената анкета. Една трета от българите признават, че са изпращали SMS в подкрепа на кауза или организация, затова пък едва 3,7% са превеждали средства по банков път в полза на благотворителна кауза, сочат още данните от проучването.

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Други дарения: Болницата в Разлог отново получава средства

Валутни курсове

  • 1.95583