Напоследък все повече предприемачи от сферата на туризма и обслужването в Баня се насочват към изграждане на плувен басейн към своите заведения и хотели. Минералните извори в селото са с голям капацитет, водата е топла и с много добра характеристика за лечебни свойства, което създава условия за развитието на Баня като балнео и SPA курот в региона Банско - Разлог.

Нов плувен басейн в село Баня до дни

 

Снимки басейн Баня ресторант Изгрева

Нов басейн до ресторант "Изгрева" © Снимка: Selo-Banya.com

 

Припомняме, че само преди седмица Баня се сдоби с нов минерален плувен басейн в известния Комплекс "Елена" - къщи за гости под наем.

 

Ресторант "Изгрева" © Selo-Banya.com

Плувен басейн Изгрева Любо Маряна Терзиеви

Репортер на Selo-Banya.com направи кратко интервю с други собственици на къща за гости в селото, които само преди 20-ина дни отвориха врати на ново заведение ресторант-аперитив "Изгрева", разположен зад минералната баня, по посока на големия басейн (минерален плаж Баня) и СПА хотел Аспа Вила. Непосредствено до ресторанта собствениците Любо и Маряна Терзиеви строят два басейна - по един за възрастни и деца. Към детският басейн ще има мини водна пързалка за радост на малките посетители. В двора на имота, който е с внушителни размери Терзиеви предвидливо ще устроят паркинг за автомобилите на своите гости. Любо и Маряна са убедени, че село Баня се развива в правилна посока, и затова залагат на този вид бизнес. Двамата нямат много опит в туристическия бранш, но явно разполагат с добри идеи и усет, защото упорито работят в тази посока.

Ако сте любители на водните съоръжения и забавления, следете редовно новините на информационния портал Selo-Banya.com, за да научите кога ще отвори врати новия басейн.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

Валутни курсове

  • 1.95583