Роми от село Баня крадат ток - хващат ги след сигнал

Роми от разложкото село Баня са захранвали имотите си с ток незаконно, съобщи пресцентъра на ОД на МВР в Благоевград

 

18 Декември, 2011 - Баня новини

РУП Разлог и служители на "ЧЕЗ" АД са установили, че в село Баня в ромската махала с помощта на кабел, четири къщи са прикачени незаконно към електропреносната мрежа на дружеството.

 

Роми село Баня крадат ток Роми от село Баня крадат ток © снимка: Selo-Banya.com

Полицейски служители и служители на ЧЕЗ са направили проверка в ромската махала на село Баня, след подаден сигнал. Установено е, че с помощта на кабел четири къщи са прикачени неправомерно към електропреносната мрежа на дружеството. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. По случая са образувани четири досъдебни производства.


 

Къщите са собственост на роми от село Баня

Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. В хода на проверката се установи, че къщите са собственост на Д.М на 54 години, И.У. на 41 години, Г.Г. на 29 години и Г.С. на 47 години, всички от село Баня.

 

ЧЕЗ постоянно получава сигнали за кражба на електричество

5600 сигнала за кражби на ток са получени в ЧЕЗ от началото на годината, съобщиха от компанията. Благодарение на гражданите досега са извършени над 43 000 проверки. Най-често констатираното нарушение е непломбирани или манипулирани електромери. ЧЕЗ отчита около 16 млн. киловатчаса нерегламентирана консумация на ток за периода. По съставените констативни протоколи те се равнявали на близо 2,7 млн. лева.

"За съжаление щетите имат не само финансово отражение. Манипулирането на електромерите и незаконното присъединяване водят до намаляване на сигурността и качеството на захранването. Нашата компания отправя апел към всеки гражданин, станал свидетел на нерегламентирана консумация, да подаде сигнал в полицията", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Сигнали могат да бъдат подавани и на имейл ntz@cez.bg в центровете за обслужване на клиенти и на 0700 10 010.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583