Банско, Разлог и Кресна с обща реклама

Банско, Разлог и Кресна обмислят съвместна атака на нови туристически пазари

29 Февруари, 2012, Локални новини

 

Изобилие от природни забележителности, минералните извори в село Баня и Добринище, фолклорът, традициите, фестивалите и спортът ще обединяват общините Банско, Разлог и Кресна.

 

Банско Разлог Кресна проект реклама Среща на общините Банско, Разлог и Кресна © снимка: Община Банско, скрииншот: Selo-Banya.com

Подготовка за съвместен проект на общините Банско, Разлог и Кресна за кандидатстване по схема BG161PO001/3.2-02/2011 "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" на Оперативна програма "Регионално развитие" в тържествената зала на читалище "Никола Вапцаров" гр.Банско се проведе обществен форум. Трите общини се срещнаха, за да обсъдят резултатите от проведените общински форуми и да представят идеите си за новия туристически проект.

Специален гост на форума бе народният представител Любен Татарски. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет в Банско Владимир Колчагов и зам.- кметът Сашка Въчкова, кметът на община Разлог Красимир Герчев и председателят на Общински съвет Кресна Георги Георгиев. Участие в обществения форум взеха както представители на местната власт, така и на спорта, екологията, културно-историческото наследство, ресторантьори, хотелиери, екип от консултанти, съобщиха още организаторите.

Сашка Въчкова предложи някои основни характеристики, които са общи за целия регион и които трябва да залегнат в проекта. Според нея място в туристическия продукт трябва да намерят природните забележителности, минералната вода в Баня и Добринище, историята, фолклора, фестивалите и спорта. Общините Разлог и Кресна подкрепиха дадените предложения и си обещаха заедно да работят за развитието на целия регион.

Стойността на проектното предложение е 500 000 лева. Всяка от общините има и 5 процента собствено финансиране. Проектното предложение трябва да бъде внесено до 15 март 2012 година. Идеята е да се привличат нови туристически пазари, реклама на съществуващите туристически ресурси и да се подобри имиджа на трите общини като целогодишна туристическа дестинация.

Статия: Евелина Александрова

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583