Пералня избухна пред очите на работници в село Баня

Работници от общинска фирма 'Бани и перални' ЕООД в село Баня, Разложко оцеляха като по чудо

30 Януари, 2012, България новини

 

Неприятен инцидент във фирма за пране на хотелско бельо в село Баня по чудо се размина без жертви. Перална машина буквално избухва пред погледите на работниците. Нанесени са значителни материални щети.

 

пералня избухна село баня инцидент Пералня избухна пред очите на работници © снимка: БТВ, скрийншот: Selo-Banya.com

Неприятен инцидент в общинската фирма "Бани и перални" ЕООД, която се занимава с пране на хотелско бельо в село Баня и региона по чудо се размина без жертви. Стара перална машина буквално избухва и се разпада пред погледите на работници от фирмата. Нанесени са значителни материални щети, за радост няма човешки жертви.

Всеки ден през тези перални минава бельото на почти всички хотели от Разлог и Банско. Чаршафите се перат, сушат и гладят. Снощи по време на центрофугирането една от машините дефектира. По време на центрофугирането една от машините дефектира, съобщава българската телевизия БТВ.

"В процеса на работа скъсва болтове. Работничката отива да зареди машината, в този момент изхвърча двигателят със страшна сила", обясни инж. Иван Йорданов, управител на фирмата. За късмет жената, която е била на смяна се е намирала в другата част на помещението. Реагирала е адекватно. "Работничката, която е от една година, но е много спокойна, веднага отива дърпа шалтера, както сме правили при инструктаж. Така е спасила хората от токов удар", обяснява още инж. Иван Йорданов.

В следствие на удара центрофугата, която прави по 3 000 оборота в минута, буквално се разбива на парчета. Изпочупени са прозорците, засегнати са стените на помещението, както и машините, намиращи се в съседство.

Въпреки че всеки ден работниците минават през инструктаж, всички машини в пералната са морално остарели и на практика опасни. Управителят казва, че няма средства за нови. Фирмата е общинска, но е на самоиздръжка.

Пералня избухна пред очите на работници в село Баня - виж видео

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Други новини от региона:

Валутни курсове

  • 1.95583