Паяк обикаля улиците на Банско

Внимание шофьори: В курорта Банско паяк отнася неправилно паркираните автомобили на наказателен паркинг

 

15 Декември, 2011 - Банско новини

Преди няколко дни община Банско оповести на сайта си bansko.bg официално, че стартира наказателна акция за неправилно паркираните автомобили по улиците на курортния град.

 

Георги Икономов Банско паяк вдига коли Паяк вдига автомобили в Банско © снимка: Selo-Banya.com

Преди няколко дни община Банско оповести на сайта си bansko.bg официално, че стартира наказателна акция за неправилно паркираните автомобили по улиците на курортния град. От 8.00 часа сутрин до 8.00 часа вечер, без почивен ден, до края на зимния сезон паякът ще разчиства улиците от колите на шофьори-нарушители.

  Популярни заглавия

Чужди полицаи охраняват Банско
Икономов забрани строителството
Туристическа марка 'Пирин'

Таксата при репатриране е 40 лева

Нарушителите ще бъдат санкционирани, а колите им принудително премествани на охраняем паркинг на ул. "Пирин". Машината ще работи съвместно с полицейските служители от местното полицейско управление. Наказателният паркинг се намира на ул. „Пирин”, при начална станция на лифта в Банско, срещу хотел "Кемпински". Таксата при репатриране е 40 лева, а от място – 20 лева. За престой на наказателния паркинг, таксата е 3 лева на час.

"За следващия зимен сезон курортът ще бъде изцяло с нова организация на движението, планира се нова транспортна схема и изграждане на специални паркинги. За този сезон сме при заварено положение и нямаме друга алтернатива", коментира новият кмет на Банско Георги Икономов, когато обяви, че и тази зима паяк ще чисти колитe, паркирали неправилно в града. За момента града няма друг избор, тъй като улиците са изключително тясни и всеки неправилно паркиран автомобил допълнителна затруднява движението.

За повече информация можете да се обръщате към РУ Полиция, гр.Банско на тел. 0749/88660 или към фронт офиса на Община Банско на тел. 0749/88633

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 

Валутни курсове

  • 1.95583