Стартира кърпене на дупки по Разложките улици

Община Разлог се зае да закърпи появилите се по пътните настилки на града дупки

06 Март, 2012, Локални новини

В края на тази година предстои реализирането на проекта за водния цикъл на Разлог, което означава, че част от улиците ще бъдат разкопани, за да се смени водопровода.

 

закърпването на дупките в Разлог Започва изкърпването на улиците и пътищата в Разложко © снимка: Selo-Banya.com

Разлог. Зимата причини много неприятности на община Разлог с  появилите се дупки по пътищата на града и по територията на някои паркове. Според думите на кметът на Община Разлог , инж. Красимир Герчев, са предвидени достатъчно средства за ремонт и закърпване на дупките, ремонт и изграждане на нови тротоари и асфалтирана настилка към село Баня. След като мобилна комисия от специалисти извърши проверка по улиците на града, бяха направени и необходимите замервания. Кметът Герчев  допълни, че улиците ’’Шейново’’, ’’Изворите’’, ’’Екзарх Йосиф’’ и ‘’Опълченска’’ са най- засегнати. За да се смени водопроводът, част от улиците на град Разлог в края на тази година ще бъдат разкопани, поради предстоящия проект за водния цикъл на града. Улиците ‘’Шейново’’, ‘’Изворите’’ и ‘’Опълченска’’, ще бъдат асфалтирани след  реализирането на проекта.

До тогава улиците на общината ще се поддържат в добро естетическо и техническо състояние. Предприети са спешни мерки по запълване на дупките по улиците с филц за да се предотвратят пътни инциденти.

Запознати с проблема граждани коментират, че  населението на общината не е длъжно да се товари с допълнителни разходи по възстановяване на разкопани дупки от ВиК. Въпреки че ВиК дружеството е длъжно да възстанови асфалта на местата, където е извършен ремонт, то събира такси за воопровод и канализация, в които е включена и сумата за закърпване на дупките по настилката. Според мобилната група, авариите, свързани с мрежата на ВиК и честите им ремонтни дейности, са причината за съществуващите в Община Разлог.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583