Майкрософт демонстрира новости пред ученици от Банско

Учениците от ПГССТ "Алеко Константинов" гр. Банско пробваха най-новите технологиии на Майкрософт

 

Майкрософт демонтрира нови технологии банско Microsoft демонстрира последни технологии на ученици © сктииншот: Selo-Banya.com

Под ръководството на г-жа Анка Хаджиева и г-жа Даниела Касапинова, на преди няколко дни ученици от ПГССТ "Алеко Константинов" гр.Банско, са взели участие в открит урок на представлението на  Майкрософт в България София). Учениците успели да научат новини от високотехнологичен производител #1 в световен мащаб, да се запознаят с най-актуалните решения и продукти и да се докоснат до бъдещите технологии.

Учителите от Майкрософт демонстрирали първи новият Windows 8 (с напълно нов сензорен интерфейс) пред учениците от ПГССТ "Алеко Константинов" в Банско. Най- вълнуващото за учениците от града на ските било това, че освен да видят, те имали възможността и да пробват най-новите технологии на Майкрософт,  а именно приложенията за интерактивни игри за раздвижване на тялото- xBox 360 с Kinect и Microsoft Surface за ангажиране на ума, най-новите таблети и телефони на фирмата Windows Phon 7 with MANGO и Slade for Education.

Всичко това дава стимул и събужда активността и любопитвтвото на младите хора, както и отношението им към образованието, базирано на новите Информационни и комуникационни технологии.

 

backward arrow icon png начало Forward arrow icon png

 


Най-четени:

Валутни курсове

  • 1.95583